Foto:De toegangsweg naar Kasteel Huize Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen.
Foto:De toegangsweg naar Kasteel Huize Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Wegen op terrein Kasteel Ruurlo worden eigen

toegangsweg van museum MORE

Ruurlo - Burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland zijn van plan om de gemeenteraad voor te stellen om de wegen gelegen op het terrein van Kasteel Huize Ruurlo aan de Vordenseweg te 'onttrekken aan de openbaarheid'.

De onttrekking is gewenst voor het toekomstig gebruik van het kasteel en koetshuis door de Vordense miljardair Hans Melchers als museum MORE, opslagdepot voor kunstwerken, beeldentuin en de maatregelen tot beveiliging ervan.

In de praktijk betekent dit dat het park bij het kasteel gedurende zonsopgang en zonsondergang in de toekomst gewoon openbaar toegankelijk blijft voor het publiek. Het ontwerp raadsbesluit ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 24 november zes weken ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen tegen dit voornemen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA te Borculo. Ook mondeling kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht.
Daarvoor kan men contact opnemen met de heer J. Heinneman of J. Seinen, telefoon 0545 250250.