De jubilarissen: Harri Spekschoor (l) en Frans Kasteel (r). Foto: Jan Hendriksen.
De jubilarissen: Harri Spekschoor (l) en Frans Kasteel (r). Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Jubileum koorleden Frans Kasteel en

Harri Spekschoor geloofsgemeenschap H. Willibrord

Ruurlo - In een goed gevulde Sint Willibrorduskerk van de geloofsgemeenschap van H. Willibrord werden zondag 22 november tijdens de viering Frans Kasteel en Harri Spekschoor gehuldigd vanwege hun respectievelijk vijftig- en veertig jarig koorlidmaatschap van het Gemengd Koor.

Door Jan Hendriksen

Nadat pastoraal werker Marga Peters- van Langen, die dienst leidde de toekenningsbrief had voorgelezen spelde zij de bij de onderscheiding behorende versierselen bij Harri Spekschoor (76) en Frans Kasteel (71) op. Hierna sprak Ineke Peterse als voorzitter van de locatieraad beide jubilarissen lovend toe en overhandigde ze namens de geloofsgemeenschap H. Willibrord een cadeau. André Huitema, voorzitter van het Gemengd Koor sloot af met een korte toespraak tot beide heren. Hij zei onder meer: "Graag wil ik beide jubilarissen namens ons koor van harte feliciteren met hun jubileum. Graag willen wij bij onze felicitaties ook de beide echtgenotes betrekken en we doen dat met een bloemetje. Vijftig en veertig jaar lid van het koor is niet niks. Elke week op donderdagavond repetitie en drie van de vier weekenden een viering met onze zang opluisteren. En dan heb ik het nog niet over de uitvaarten waaraan we medewerking verlenen, al wordt dat de laatste tijd wel wat minder kerkelijk. Niet iedere kerkganger staat hierbij stil. Maar lid van een kerkkoor zijn heeft wel zo zijn consequenties. Des temeer respect en bewondering dat jullie al zoveel jaren lid van ons koor zijn. Alle hulde. En ik hoop dat jullie dat nog lang blijven. Want zo kunnen we nog steeds meerstemmig met elkaar blijven zingen zoals vanmorgen."
Het koor zong zondagmorgen onder meer gedeelten uit de Missa in C van Bartolomeo Cordans, het Ave Maria en Ave Verum van W.A Mozart. André Huitema overhandigde namens het koor bij de onderscheiding behorende oorkondes aan beide jubilarissen.