Angelique Welbergen had begin dit jaar haar besluit al genomen. Foto: Jan Hendriksen.
Angelique Welbergen had begin dit jaar haar besluit al genomen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Etos Angelique sluit haar deuren in Ruurlo

Ruurlo – Na vijf jaar sluit franchise onderneemster Angelique Welbergen haar Etos vestiging aan de Dorpsstraat. Vijf jaar lang legde de Barchemse haar ziel en zaligheid in haar onderneming. Onvoldoende omzet is de hoofdreden van de sluiting. Daarnaast liep het vijfjarige huurcontract van de winkel af en was er best wel veel concurrentie. Zaterdag 28 november is de laatste dag dat de Etos vestiging geopend is.

Door Jan Hendriksen

Angelique Welbergen had begin dit jaar haar besluit al genomen om afstand van de winkel te doen. "Zo'n beslissing neem je niet van de ene op de andere dag. Ik ben heel eerlijk. De omzet was onvoldoende om op termijn financieel het hoofd boven water te kunnen houden. Daarnaast moest ik het huurcontract verlengen en had ik de verantwoordelijkheid over het personeel dat ik dienst had. Ik was nu zelf in de gelegenheid om een beslissing te nemen. En dat heeft best wel pijn gedaan. In de afgelopen tijd heb ik het besluit echter kunnen delen met onder meer talloze vaste klanten die het best wel jammer vonden dat ik dit besluit had genomen, maar daar wel begrip voor hadden. En dat geeft nu de dag dat ik de deur van de winkel definitief achter mij dicht trek best wel een goed en opgelucht gevoel", zo vertelt Angelique als ze terugblikt op het afgelopen periode. Angelique Welbergen nam in 2010 de Ruurlose Etos vestiging over van Marga Kock waar ze als medewerkster werkzaam was. In de afgelopen jaren heeft ze het winkelend publiek duidelijk zien veranderen. "Je ziet relatief steeds minder jongeren in de winkel. Internetverkoop is een ontwikkeling die je niet tegenhoudt en een stevige 'concurrent' is geworden evenals de supermarkten die ook een flink assortiment aan gelijkwaardige producten in de vakken heeft staan. Ik ben niet de enige ondernemer(ster) die om die reden stopt." Angelique Welbergen en haar medewerksters willen tot slot al de vaste klanten bedanken voor het vertrouwen dat men in hen in de afgelopen jaren had. In de komende dagen kan men nog volop gebruik maken van flinke aantrekkelijke kortingen. Zaterdag 28 november om 17.00 sluit de winkel definitief haar deuren.

"Er zijn geen plannen om een nieuwe vestiging van Etos in het pand te openen", zo laat Menno van de Vlist van de communicatie afdeling van Etos Nederland weten. Hij verwijst Ruurloërs naar vestigingen in onder meer Vorden, Lochem, Borculo en Groenlo.


Vrijkaarten Supercoop De Graafschap

Ruurlo - Mevr. W Arentsen was vorige week de gelukkige winnaar van twee vrijkaartjes van Supercoop Ruurlo voor de thuiswedstrijd van De Graafschap tegen FC Groningen op zaterdag 21 november.

Maak ook kans op twee vrijkaartjes voor de volgende wedstrijd van de Graafschap tegen FC Utrecht. Lever de kassabon met naam en telefoonnummer in bij de Supercoop Ruurlo en wie weet bent u de volgende winnaar.

Bert de Goijer overhandigd mevrouw Arentsen de twee vrijkaartjes van De Graafschap. Foto: PR.
Bert de Goijer overhandigd mevrouw Arentsen de twee vrijkaartjes van De Graafschap. Foto: PR.