Wim Ruessink. Foto: PR
Wim Ruessink. Foto: PR Foto: Foto: PR

Fakkelwake bij het station in Ruurlo

Ruurlo - Amnestygroep Ruurlo houdt in het kader van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens donderdag 10 december bij het station in Ruurlo van 15.45 tot 17.30 uur een fakkelwake.

Jaarlijks wordt op 10 december de dag herdacht waarop in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) werd ondertekend door alle landen die er destijds waren. Door de ondertekening beloofden zij zich te houden aan de dertig artikelen die deze verklaring bevatten, zoals het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van geloofsovertuiging en het afschaffen van de doodstraf. Iedereen weet dat sinds 1948 nog heel veel mensenrechtenschendingen worden gepleegd. Om de UVRM onder de aandacht te houden wordt jaarlijks op 10 december de fakkelwake gehouden. De Amnestygroep Ruurlo nodigt belangstellenden van harte uit bij deze fakkelwake aanwezig te zijn. Men kan dan tevens een petitielijst tekenen waarop aandacht wordt gevraagd voor één van die mensenrechtenschendingen.


Zangdagavond met kerkmusicus Wim Ruessink

GEESTEREN - Kerkmusicus en organist Wim Ruessink uit Winterwijk verzorgt de Zangdagavond op zondag 29 november in de gereformeerde kerk in Geesteren en begeleidt dan ook de samenzang. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de organiserende werkgroep. Al bij de presentatie van het nieuwe Liedboek in mei 2013 werd hiervoor contact gelegd, vanwege zijn rol bij de samenstelling van de bundel.

Lied & Licht is, op basis van de door Ruessink uitgekozen liederen om te zingen op deze eerste zondag van advent in Geesteren, gekozen als thema voor de bijzondere kerkdienst, die om kwart over zeven begint. De stoelen worden voor deze gelegenheid omgedraaid in de richting van het orgel. Omdat het liedboek deze avond een belangrijke rol vervuld is er voor gekozen geen gebruik te maken van een beamer, maar aan alle bezoekers te vragen zelf zoveel mogelijk een liedboek mee te nemen. Aanvullend zijn ook in de kerk exemplaren beschikbaar deze avond. Ruessink is als cantororganist verbonden aan de Protestantse Gemeente in Winterswijk. Hij maakte deel uit van de redactie van het nieuwe liedboek. Vooral hierom verzocht de Zangdagavond-werkgroep om zijn medewerking. Als cantor in Winterswijk geeft hij leiding aan twee cantorijen. Hij is oprichter en artiestiek leider van het Achterhoekse projectkoor OAZE, dirigent bij het Eibergs en het Varssevelds Mannenkoor en beiaardier in Winterswijk en Groenlo. Bestuurslid is Ruessink van de Interkerkelijke Stichting Opleidingen Kerkmuziek. En hij richt zich ook op de vorming en toerusting van kerkelijke gemeenten en groepen.


Uitslagen biljarten

RUURLO - Afgelopen week is de 12e ronde gespeeld in de Ruurlose Biljartcompetitie. Uitslagen: De Naober A – De Naober C 30 – 42, De Kroon A – Lievestro B 21 – 39, Kasteel A – De tapperij B 39 – 34, De Tapperij A – Kasteel, B 41 – 34 Lievestro A – De Naober, B 42 – 28 De Kroon B vrij. Stand. 1 Kasteel A 471 2. Lievestro A 441 3. Kasteel B 437 4. De Naober C 4215. De Naober A 418 6. Lievestro B 416 7. De Tapperij A 407 8. De Kroon A 383 9. De Kroon B 380 10. De Naober B 376 11. De Tapperij B 335.


Winnaars kaartclub VOO

Ruurlo - De kaartcompetitie van Vereniging Openbaar Onderwijs Ruurlo wordt 26 november voortgezet in De Keizerskroon. Er wordt één keer per 14 dagen gekaart in De Tapperij of bij De Keizerskroon. Winnaars van de 5e ronde op 12 november: klaverjassen: W. Straver en J.H. Alfing. Kruisjassen: J. Ligtenbarg en G.J. Bosman. Tussenstand: Klaverjassen: 1. W. Straver en J.H. Alfing 24392 punten; 2. G. Rijkenbarg en A. Kerkwijk 24140; 3. B. te Veldhuis en H. te Veldhuis 23323. Kruisjassen: 1. H. Aagten en F. Wopereis 18705; 2.J. Ligtenbarg en G. J. Bosman 18185; 3. H. Kuenen en E. Kuenen 18160.


Wim Ruessink. Foto: PR