In het middelpunt tussen alle Sara's de jarige Rita Bettink. Foto: Jan Hendriksen.
In het middelpunt tussen alle Sara's de jarige Rita Bettink. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

49 Sara's verrassen Rita Bettink

Ruurlo – Verbouwereerd neemt ze de felicitaties in ontvangst. "Wie zijn jullie allemaal en waren komen jullie zo plotseling vandaan?" Rita Bettink werd zaterdagmiddag 28 november 'overvallen' door maar liefst 49 levende Sara's.

Door Jan Hendriksen

Vanuit twee invalshoeken aan de Spoorstraat komen op deze zonovergoten laatste novemberzaterdagmiddag twee 'meutes' van Sara's aangewandeld. Eenmaal aangekomen bij de woning van Rita slaat de hilariteit bij de jarige en de 'verkleedde' menigte toe. "Wat gebeurd hier in vredesnaam", zo vraagt een toevallige passant zich hardop af. Nadat Rita Bettink door de 49 Sara's is gefeliciteerd werd ze toegezongen en werd door haar spontaan de polonaise ingezet. De 'stunt' van deze spontane actie op haar vijftigste verjaardag was er een van de zussen van Rita. Familieleden, vriendinnen en kennissen waren opgetrommeld om haar te verrassen naast de 'traditionele' Sara poppen die natuurlijk al in de tuin waren geplaatst met de 'passende' teksten die ook voor de nodige glimlachen zorgden. 'Deze Sara staat haar mannetje wel, is soms wel een beetje fel. Poetsen en duwen met een rolstoel voor een ander lol, voor een ieder hou je het vol. Met 50 is het fijn, nu zelf eens het middelpunt te zijn', is op een van de borden te lezen'. Aan de tekst '49 oude sokken aan de lijn, voor de 50ste moet je binnen zijn' werd door de 49 'levende Sara's' geen gehoor gegeven. Dat komt ongetwijfeld nog een keer.

Ongeloof
Vol ongeloof zwaaide Rita de Sara's uit met de prangende vraag: "Ik ben o zo benieuwd wie nu allemaal achter deze Sara gezichten allemaal schuil aan. Volgens mij is dat Alberta, Of nee, zijn dat Elly en Gerard niet?"