De vrijwilligers kregen een stamppottenbuffet aangeboden. Foto: Jan Hendriksen.
De vrijwilligers kregen een stamppottenbuffet aangeboden. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Vrijwilligers De Bundeling, De Garven en Dagverzorging in het zonnetje gezet

Ruurlo - De teams van woonzorgcentrum De Bundeling, De Garven en het team van de Dagverzorging hebben namens Sensire vorige week donderdagavond de vrijwilligers bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar. Ze kregen een stamppottenbuffet aangeboden.

Door Jan Hendriksen

Na het welkomstwoord met een korte terugblik en een passend gedicht om te verwoorden wat vrijwilligers voor de bewoners betekenen volgde een heerlijk buffet. De zuurkool, boerenkool en hutspot met bijpassende worst, hachee en garnituur en met tot slot nog een lekker toetje toe, leverde de catering na afloop complimenten en een luid applaus op.
Na het buffet werd onder leiding van Ton te Veldhuis het gezelschapsspel 'Ik hou van Holland' gespeeld. Dit bracht een gezellige, fanatieke sfeer onder de vrijwilligers. Al met al een geslaagde avond waarop iedereen met plezier op terug kan kijken.
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de bewoners als het gaat om welzijn. Zij bieden de bewoners en bezoekers menig gezellig uurtje. Bewoners geven aan dat het gezien en gehoord worden door vrijwilligers zeer gewaardeerd wordt.

Belang
Sensire is heel erg blij met de vrijwilligers die op de locaties in Ruurlo al actief zijn. Juist omdat het belang van vrijwilligers voor de bewoners zo groot is, is men op zoek naar meer helpende handen die in de huiskamers aanwezig willen zijn om koffie of thee te schenken, een praatje te maken etc. Maar ook voor het doen van een boodschap samen met de bewoner, een spelletje, de krant lezen of een wandeling.
Op de Dagverzorging en in het restaurant is men als vrijwilliger ook zeer welkom.

Meer informatie
Voor meer informatie en opgave kan men contact opnemen met Erna Koning, welzijnscoƶrdinator Sensire, werkdagen maandag, dinsdag en donderdagochtend.


e.koning@sensire.nl, tel. 06 12715498