Kerst-Inn in Dorpskerk Ruurlo

Ruurlo - De organisatie van de Kerst-Inn verwacht dat op ook 12 december de banken en stoelen in de Dorpskerk weer tot de laatste plaats bezet zullen zijn. Daarom wordt geadviseerd om op tijd aanwezig te zijn.

De Dorpskerk kerk is open vanaf 19.00 uur. Bezoekers worden buiten verwelkomd door enkele leden van de dit jaar 25-jaar bestaande Reurlse Midwinterhoarnblaozers. Binnen speelt vanaf 19.15 uur het harmonieorkest van muziekvereniging Sophia's Lust. Om 19.30 uur wordt de bijeenkomst op verrassende wijze geopend met aansluitend in samenzang het lied 'Komt allen tezamen'. Schouder aan Schouder en Markant zijn dit jaar de deelnemende koren. Een gitaargroep onder leiding van Wim Tibben, met zijn iets meer verstilde muziek van gitaar en harp, is een prachtige tegenhanger van Sophia's Lust. De gebruikelijke overdenking wordt een combinatie van gesproken en gezongen woorden, begeleid door Sophia's Lust. Naar verwachting kunnen de bezoekers rond 21.00 uur genieten van de warme chocolademelk die wordt geschonken op het Kerkplein, althans als de weersomstandigheden goed zijn voor dit buitengebeuren. De entree is gratis. Bij de uitgang wordt echter wel een bijdrage gevraagd voor de Kerstpakkettenactie en de Noodhulp door de kerken. Nog steeds moet een groot aantal inwoners van Berkelland rondkomen van een minimaal inkomen, waarbinnen geen ruimte is voor iets extra's met de Kerst. De bezoekers van de Kerst-Inn maken dat met hun gift in de collecte wel mogelijk.


Naoberbus officieel overgedragen

Vervolg voorpagina

De bus is bedoeld voor kwetsbare groepen in de gemeente, zoals mensen met een rolstoel, maar ook voor oudere mensen die slecht ter been zijn en geen bushalte in de buurt hebben of zelfs in het buitengebied wonen. Belangrijk is dat de mensen uit hun isolement worden gehaald en weer volop kunnen deelnemen aan de samenleving. De vervoersdienst is van deur tot deur. Iedereen die gebruik wil maken van de bus dient een ledenpasje te kopen a € 15 per jaar. Daarnaast kost het vervoer € 1,20 per enkele reis. Maandags en dinsdag vertrekt de bus vanuit Eibergen, woensdags en donderdags vanuit Borculo en vrijdags en zaterdags vanuit Ruurlo. Iedere maandag en vrijdag bovendien doet de bus het gemeentehuis in Borculo aan. De Naoberbus rijdt, behalve op zondag, iedere dag tussen 9.00 en 21.00 uur. Daarbuiten staat hij belangeloos gestald bij Baks Logistiek in Borculo. Hoewel de Naoberbus geheel met vrijwilligers werkt, in totaal 32 man, zijn de inkomsten zijn niet toereikend voor de gehele exploitatie. Om toch het project een goede kans van slagen te geven, is de exploitatie eerste 1,5 jaar gegarandeerd door een provinciale opstartsubsidie. Daarna moet de eigen broek worden opgehouden door onder meer donaties vanuit het bedrijfsleven. Op deze manier is en blijft het een project van, voor en door de samenleving.


www.naoberbus.nl