Tornax kampioen.
Tornax kampioen. Foto:

Meiden Tornax kampioen

Ruurlo - De vijf meiden, Fleur Schneider, Benthe Meulenveld, Lucia Sarkisan, Fleur Bielleman en Femke Giesen hadden het gehele seizoen al goed gespeeld. Maar zaterdag 28 november was het in Beltrum een spannende toernooidag voor de jonge volleybalmeiden van team 5 Niveau Tornax Ruurlo.

De eerste wedstrijd werd verloren met 5-4, maar de twee wedstrijden daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen met 7-1 en 5-1. De meiden werden daarom beloond met een medaille en gingen trots naar huis! Ook zin om te volleyballen? De meiden trainen op donderdagmiddag van 16.15 uur tot 17.30 uur in sporthal 't Rikkenhage en men mag drie keer gratis meedoen. Vanaf zes jaar is men van harte welkom.


Tweede wandeling Winterserie DOS

Barchem - De serie van vijf wandelingen uit de Winterserie 2015-2016 van de Barchemse wandelsportvereniging Door Oefening Sterk wordt zondag 13 december vervolgt met een wandeling vanaf Woodbroke Hotel aan de Woodbrookersweg 1 in Barchem. Men kan kiezen uit vier afstanden: zes, tien, vijftien en vijfentwintig kilometer.

Deelnemers aan de 25 kilometer kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur van start gaan, de deelnemers aan de 15 kilometer tussen 9.00 en 11.00 uur en de wandelaars aan de zes en tien kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur. Leden van WSV DOS Barchem betalen géén inschrijfgeld. Mensen die lid zijn van de wandelbond betalen € 2,00 voor een enkele wandeltocht en € 8,50 voor de gehele serie. Niet-leden betalen € 3,00 voor een enkele wandeltocht en € 10,00 voor de gehele serie. Een herinnering kost € 1,50 per stuk. De resterende drie andere wandelingen uit de Winterserie 2015-2016 vinden zondag 17 januari, 14 februari en 13 maart plaats. Vragen of inlichtingen bij: www.wsvdosbarchem.nl of Betty Tijink na 18.00 uur, tel 0573-256123.


Oud Papier inzameling CBS WonderWijs

Ruurlo - Zaterdag 12 december, de 2e zaterdag van de maand, wordt vanaf 9.00 uur in Ruurlo weer huis-aan-huis oud papier ingezameld door CBS WonderWijs.

Het papier graag in dozen of gebundeld aan de weg klaarzetten. Liever geen plastic of lege zuivelpakken bij het oud papier voegen. Ook kan papier worden gebracht in de containers die opgesteld staan aan de Spoorstraat, op het industrieterrein direct naast de spoorlijn. In verband met de nieuwe inrichting van het schoolplein staan er geen containers meer op het schoolplein aan de Beatrixlaan.
Ook in 2016 staan onze oud papier inzamelaars weer voor u klaar. Inzameldata CBS WonderWijs in 2016: 9 januari, 13 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli, 13 augustus (onder voorbehoud, zie berichtgeving in Achterhoek Nieuws), 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december.


Sportinstuif Sportfederatie Berkelland

EIBERGEN - De Sportfederatie Berkelland houdt dinsdagochtend 22 december de 60-plus-sportinstuif in Eibergen. In de ochtend (9.30 tot 12.30 uur) ondergaan de deelnemers een fitheidstest, maakt men kennis met het sportaanbod voor de 60-plussers in Eibergen en krijgt men een sport/beweegadvies. Daarnaast maken de deelnemers aan de instuif kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid. De test is niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. De deelnemers kunnen kennismaken en actief meedoen met Hart In Beweging Eibergen, volleybalvereniging Boemerang, badmintonclub Yapton(Dynamic tennis), Bowlsclub Eibergen, LIAN Leefstijl en Tai Chi Shin Do Eibergen.

Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een medewerker van de SFB, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven.
Sportarts Wolter Kluivers is aanwezig om alle sport/beweegdrempels met de deelnemers te kunnen bespreken. Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden dan menigeen denkt, dus dit is de kans op zich op te geven. Wie liever niet alleen komt, kan gerust iemand meenemen. Alle actieve 60-plussers worden opgeroepen om een inactieve 60-plusser mee te nemen.

Opgeven kan tot en met vrijdag 11 december. Voor opgave of meer informatie kan men een mail sturen naar john@sportfederatieberkelland.nl of bellen naar SFB 0545-476727.
Langskomen kan ook; het kantoor van Sportfederatie bevindt zich aan de Bartelinksgang 17 in Eibergen. Deelname aan de sportinstuif kost 5 euro.