Een bonte stoet trok door Rekken.
Een bonte stoet trok door Rekken. Foto: Kyra Broshuis

Bloemencorso Rekken prachtig schouwspel

REKKEN Het is een prachtig gezicht als op woensdag vanaf 14:00 uur de eerste wagens van het bloemencorso Rekken in beeld komen. Het bijzondere aan dit corso is dat het drie keer wordt gereden én dat de route ook door het prachtige buitengebied van Rekken gaat.

door Kyra Broshuis

Overal zitten de mensen voor de boerderijen op makkelijke stoelen. Meestal voorzien van koffie, thee en koekjes of gebak. De eerste dag is het prachtig weer dus zijn er ook veel mensen van buitenaf op de been.

Op de aanrijroutes naar Rekken is het een drukte van belang door vooral heel veel fietsers. Sommigen hebben de tuinstoelen en thermosfles bij zich en gaan ergens langs de kant van de weg zitten. In de volle zon of fijn in de schaduw van één van de vele bomen. Af en toe fietst er ook groepje jongeren langs, veelal met een kratje bier achter op de fiets. Dat het feest is in het dorp is duidelijk. Maar liefst twaalf grote wagens passeren de revue. De deelnemersgroepen luisteren naar prachtige namen als Huttenstea, Kappenweaver, 't Kip en Tied Zat. De groepen zijn al weken in de weer voor de strijd om de zo gewenste eerste plaats.
De wagens kennen veel actuele onderwerpen waarbij onder meer de gemeente Berkelland het voor de kiezen krijgt. Er doen ook veel kinderen mee aan dit jaarlijkse bloemencorso. Rond de 60 kleine wagentjes rijden mee in de lange stoet. Uiteraard is de stoet ook voorzien van de nodige muziekkorpsen die zorgdragen voor een nog vrolijkere sfeer.
De vele deelnemers hebben met elkaar ruim 1 miljoen dahlia's verwerkt in de verschillende wagens.


Lees verder op pagina 9