Harold Gierman bezig met zijn laatste seizoen bij VIOS Beltrum.
Harold Gierman bezig met zijn laatste seizoen bij VIOS Beltrum. Foto: PR

Gierman bezig aan laatste seizoen bij VIOS Beltrum

Beltrum - Op een wijze die geheel past bij de open en transparante werkwijze van de Dierense oefenmeester, heeft Harold Gierman aangegeven aan het eind van dit seizoen VIOS te zullen verlaten.

"De beslissing voelt behoorlijk onnatuurlijk, maar een nieuw gezicht en mogelijk een andere visie kan de spelersgroep ongetwijfeld verder gaan brengen." Dit zegt Gierman die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij de Beltrumse vierdeklasser. Hij heeft het voetballen, met onder meer een kampioenschap, op een hoger plan gebracht.
"Het is jammer, zeker omdat Harold veel meer is dan een hoofdtrainer voor VIOS", zegt voorzitter van de technische commissie Bas Hommelink. Hommelink die al jaren tot de selectie behoort, doelt op het talentontwikkeltraject, maar bovenal de cohesieverbetering binnen de totale club en voegt toe. "Het is weliswaar vroeg, maar we weten dat de spelersgroep en de trainer op dezelfde enthousiaste wijze het seizoen zullen voortzetten. Bovendien zal Harold nadrukkelijk worden betrokken bij de zoektocht naar een opvolger." De ambitieuze Gierman laat weten dat hij een fantastische tijd bij VIOS kent en dat hij VIOS een trainer gunt die de ingeslagen weg kan voortzetten. "Daar werk ik graag aan mee. Bovendien wil ik niet in gesprek gaan met andere verenigingen, zonder medeweten van de club en spelersgroep."