Leerlingen en senioren in de ban van fotografie.
Leerlingen en senioren in de ban van fotografie. Foto: PR

In de ban van fotografie

Eibergen- De leerlingen van groep 8 van de Menno Ter Braakschool uit Eibergen hebben samen met bewoners van woon- en zorgcentrum De Meergaarden deelgenomen aan een workshop fotografie.

Deze workshop stond onder leiding van van professioneel fotograaf Joop Koopmanschap en is onderdeel van het project De Berkel in Beeld. Beide groepen hebben voorafgaand aan de workshop een inspirerend bezoek gebracht aan museum De Scheper en ook alvast geoefend met fotograferen.

Volgende week gaan de groepen samen een boottocht maken op de Berkel om oude plaatjes opnieuw te fotograferen.

Het is de bedoeling en de wens van projectleider Harry ten Brinke dat de bewoners van De Meergaarden in gesprek raken met de leerlingen van de basisschool. "De Berkel is daarvoor uitermate geschikt. Zowel de ouderen als de jongeren kennen de rivier, het is een blijvende verbinding tussen verschillende werelden.", zo legt hij uit. Ten Brinke werkt hiervoor samen met de Stichting Berkelzomp, stichting Eibergse Molens en museum De Scheper.

Verschillende belevingen
Fotograaf Joop Koopmanschap vertelt over de techniek van fotograferen en over de verschillende manieren om naar een object, in dit geval de Berkel, te kijken. Voor de bewoners van De Meergaarden is het bijzonder om te zien dat de leerlingen fotograferen met hun telefoon of een tablet. "Ik heb zelf een polaroid, dat vond ik al het toppunt van techniek.", lacht één van de bewoners. "Die foto van de Mallumse Molen vind ik prachtig, daar ben ik vroeger vaak geweest.", zo vertelt een van de oudere heren. "Wij komen er ook wel.", vertelt een jongen van de basisschool. "Om lekker te chillen."


Lees verder op pagina 3

Leerlingen en senioren in de ban van fotografie.