Jong en oud samen aan de slag met fotografie. Foto: PR
Jong en oud samen aan de slag met fotografie. Foto: PR Foto: PR

Fotoproject voor senioren en jeugd

Vervolg voorpagina

Varen op de Berkel
Nu de bewoners en de leerlingen twee lessen over fotografie hebben gehad, staat voor volgende week het voorlopige hoogtepunt van het project op de agenda. "Donderdag 15 oktober gaan we met beide groepen varen op de Berkel. We gaan eerst naar botenhuis 't Vonder waar een mooie tentoonstelling te zien is. Ook gaan de twee groepen er samen een film bekijken. Vervolgens stappen we in de berkelzomp 'De Snippe' en varen we naar de Mallumse Molen. Onderweg is er gelegenheid om te fotograferen.", vertelt Ten Brinke enthousiast. De leerlingen en de bewoners hebben een boekje met oude foto's van de Berkel ontvangen. "Probeer die foto's eens opnieuw te maken.", legt fotograaf Koopmanschap uit. "Kijk eens wat er veranderd is en wat er nog hetzelfde is gebleven. Uiteindelijk is elke foto die je maakt uniek, niemand heeft die foto eerder gemaakt."

Expositie
Uiteindelijk worden de oude én de nieuwe foto's van de Berkel samengebracht in een prachtige expositie. Er zullen niet alleen foto's te zien zijn maar ook oude voorwerpen uit De Scheper en andere informatie over de Berkel. De nieuwe foto's worden door de leerlingen voorzien van treffende teksten in de vorm van een kort verhaal of een gedicht. De verwachting is dat deze expositie half november geopend zal worden in De Meergaarden.

Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek
Dit project valt onder het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. In dit pact hebben 8 gemeenten in de Achterhoek de ambitie uitgesproken dat zij erfgoed, kunst en cultuur steviger willen inzetten als pijler van de ruimtelijke en economische kwaliteit. Een van de projecten is 'Structurele Cultuurparticipatie. Dit project, waar ook 'De Berkel in Beeld' onder valt, richt zich op het bijeenbrengen van generaties.