Grandfather of Darts tournament voor Erik en KWF. Foto: Rob Stevens
Grandfather of Darts tournament voor Erik en KWF. Foto: Rob Stevens Foto: Rob Stevens

Darten voor opa Erik en KWF

Toernooi volgend jaar op herhaling

NEEDE - Partycentrum 't Haantje in Neede stond afgelopen weekeinde in het teken van Erik Hofstee. Een paar manden geleden kregen zijn collega-darters van Dartclub 't Haantje het bericht dat Erik longkanker heeft met nog een jaar levensverwachting. Hij was net opa geworden van een kleinzoon.

Door Rob Stevens

De Dartclub besloot daarop een dart-toernooi te organiseren. Het Grandfather of Darts tournament, om zoveel mogelijk (inschrijf- en sponsor-) geld op te halen voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Het KWF heeft als doel minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiƫnten. Karin Kamphorst, eigenaar van 't Haantje, heeft zitting in de organisatie van het Grandfather of Darts tournament. Zij kent Erik al 35 jaar.
Karin: "Omdat het slecht ging met Erik zijn de speeldagen van het toernooi met een maand vervroegd. Zodat Erik er zelf ook nog bij kon zijn. Helaas heeft Erik het toernooi zelf niet meer mee mogen maken. Hij is vorige maand gestorven. Hij is mede-oprichter van de dartclub hier. We hebben goede hoop de doelstelling van het toernooi te halen, 500 euro voor het KWF. Zaterdag hadden we 50 deelnemers bij het toernooi voor koppels. En vandaag, zondag, doen 25 deelnemers mee aan het individuele kampioenschap. We hebben deelnemers uit de wijde omgeving: Eibergen, Groenlo, Winterswijk, Lochem en natuurlijk Neede."
De dartclub heeft besloten dit toernooi volgend jaar te herhalen. Om de herinnering aan Erik zo levendig te houden en het KWF te steunen. Omdat de strijd tegen kanker nog lang niet voorbij is.