Afbeelding
Foto: PR

Needse filmproductie te zien op festival in Doha

NEEDE - Voor het tweede achtereenvolgende jaar is een documentaire van filmmaker Ton Kraayenvanger in Neede uitgekozen voor vertoning op het filmfestival van het Al-Jazeera Media Netwerk in Doha, Qatar.

De documentaire gaat in op de strijd tussen Israël en de Palestijnen en belicht beide kanten van het conflict. Het filmverhaal schreef hij met medewerking van cultuursocioloog, schrijver en journalist Martijn de Rooi.

Ton Kraayenvanger nam in zijn filmdocumentaire ondermeer interviews op met Nederlandse immigranten in Israël, die zich inzetten voor normalisering van de betrekkingen tussen Israëliërs en Palestijnen. Commentaar en ondertitels zijn in het Engels, waardoor de film toegankelijk is voor een groot internationaal publiek.

Op uitnodiging van het Al-Jazeera Media Netwerk zal Kraayenvanger eind volgende maand opnieuw aanwezig zijn in Doha bij de vertoning van zijn opmerkelijke, boeiende en verhelderende filmdocumentaire.


Carola Ransijn kampioen

HOLTERHOEK - Carola Ransijn uit de Holterhoek en lid van biljartcentrum Overkamp is Gewestelijk Kampioen 5 klas libre geworden afgelopen weekend in Hengelo Gelderland. Na een spannende Finale was zij de beste biljarter en een terechte Kampioen van de 8 deelnemers.