Femke en Aafke Hogevonder en Marel Kempers tussen de spoken het het skelet. Foto: Jan Hendriksen
Femke en Aafke Hogevonder en Marel Kempers tussen de spoken het het skelet. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Zenuwslopende en spannende avond in doolhof

Ruurlo - Een hilarische maar vooral zenuwslopende en spannende avond. Dat was de spooktocht die de vrijwilligers van Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) woensdagavond 21 oktober in de Ruurlose doolhof hadden georganiseerd. Samen met vriendjes, vriendinnetjes en/of buurkinderen struinden zo'n 230 bezoekers die avond door het doolhof op zoek naar spoken die een letter bij zich droegen.

Door Jan Hendriksen

Je hoorde iets ritselen tussen de heggen en als je dacht net veilig te zijn gebeurde er iets onverwachts en kwam er zomaar een spook te voorschijn. En dat begon al direct bij aankomst aan de Hengeloseweg toen er bij de kiosk 'spontaan' een spook uit de boom kwam 'vallen'. Vrijwilliger Jan Bos van de STAR liet vanuit zijn auto middels een touwconstructie een 'spook' naar beneden vallen. En dat zorgde voor de nodige hilariteit, ook bij volwassenen. De Ruurlose meiden Femke (12) en Aafke (11) Hogevonder en Marel Kempers (12) moesten toegeven dat het tijdens de tocht af en toe best wat eng was. "En we konden de weg naar de toren niet vinden." Maar gelukkig vond het drietal ook de laatste spoken die bij de uitkijktoren zaten en die ook een letter droegen. En als snel hadden ze het woord gevonden dat gezocht werd. "Maar nu moeten we de weg naar de uitgang terugvinden. En dat doen we zonder zaklantaarn." Spontaan ging het drietal nog even bij de spoken en een 'skelet' op de foto. De zes letters die Femke en Aafke Hogevonder en Marel Kempers gevonden hadden vormden samen het woord 'skelet'. De prijswinnaars van de spooktocht waren Rowan en Brent Benthuis uit Neede, Yoelle en Lynn Brugman uit Eibergen en Huub, Plien en Mees Wallaart uit Borculo.


Judoka's JSA op het podium

EIBERGEN/RUURLO -Judoschool Achterhoek JSA heeft zondag 25 oktober deelgenomen aan het, door DAI IPPO georganiseerde, Internationale Judotoernooi in Sint-Oedenrode. Judoschool Achterhoek heeft prachtige podiumprijzen binnengehaald.

Er was goud voor Naomi Overkamp uit Eibergen, zilver voor Kelly van der Bosch uit Lochem en brons was er voor Silas de Graaf uit Ruurlo.
Ook hebben de JSA judoka's: Nadia, Luuk en Roy mooi judo laten zien. De judoka's zijn super gemotiveerd door hun judoleraar/coach Bram Lichtenberg.


www.judoschoolachterhoek.nl


Kim Kleine Gelders Eventing kampioen

Barchem/Ruurlo – De basis voor het Gelders kampioenschap Eventing legde ze in de L- klasse vrijdagmiddag 23 oktober al tijdens de dressuurproef. "Die ging perfect. En ook zaterdagmorgen legde ik vervolgens met Eddie een goed springparcours af." Op de afsluitende countrycross bleef ze foutloos. Bovendien finishte Kim Kleine exact op de vastgestelde optimale tijd van 5.35 minuten de cross. En zo kon het gebeuren dat ze tot grote verrassing van haarzelf tot Gelders Eventing kampioen werd gehuldigd. "Het zou me niet uitmaken op welke plaats ik zou eindigen. Ik was bij voorbaat al blij met welke resultaat ook", aldus de kersverse kampioen.

Door Jan Hendriksen

Weliswaar woont Kim Kleine (21) net over de gemeentegrens van de voormalige gemeente Ruurlo op Vordens grondgebied. Maar de amazone is lid van Landelijke Rijvereniging Ruurlo. Kim woont namelijk op steenworp afstand van het onderkomen van LR Ruurlo: 't Windmöllenveld aan de Hengeloseweg. Vorig jaar werd Kleine springkampioen van de Kring Achterhoek met Eddie in de B-klasse. "Maar dit heeft sportief een hoger aanzicht", zo verklaarde de Vordense. Joanne Spliethof (21) uit Borculo verspeelde afgelopen weekeinde haar kansen met haar paard Dansa en lid van LR De Bergruiters uit Barchem de titel in de L- klasse al na het eerste onderdeel. Vorig jaar werd Spliethof in Barchem nog derde op het NK. Ze was in Barchem ook graag Gelders Kampioen geworden maar dat zat er na de dressuur al niet meer in.
Barchem stond afgelopen weekeinde volop in het teken van het Gelders- en het Utrechts kampioenschap Eventing 2015 voor paarden en pony's. Met vierhonderd starts op zaterdag en zondag was het een uitermate druk bezet programma. De resultaten van de andere deelnemers uit Barchem en Berkelland waren: B- klasse paarden: Lidewij Greben met Evano van De Bergruiters uit Barchem werd veertiende en Henk Harkink van de Bergruiters met Bollisto M.H. twintigste. Ellen Hietbrink- Potappel met Zazoo van LR Ruurlo uit Vorden werd zestiende in de klasse M paarden. Bij de pony's werd Yvette Nijhof uit Neede met Diego Gelders kampioen. Dennis Nijhof uit Barchem werd met Haasendoncks Ambrosius zevende bij de L pony's in de open rubriek en Lonneke Klein Willink uit Geesteren met Danto zevende in de L-klasse paarden open rubriek. Danique Weernink met Ulvana uit Geesteren werd eerste bij B-paarden open rubriek en Henrique Esselink met Ballinlough Ginger uit Barchem eindigde als zesde bij de B paarden open rubriek. Gerdien Klein Brinke met Ferdi uit Barchem werd twaalfde bij de B paarden open rubriek, Alex Elferink met Google uit Barchem veertiende en Lotte Elferink met Zaragossa uit Barchem achttiende bij de B- paarden open rubriek.

Afbeelding