Ali B in 't Spieker.
Ali B in 't Spieker. Foto: PR

Ed Thomassen wint vierde wedstrijd kruisjassen

EIBERGEN - In café de Beuk in Eibergen werd de vierde competitiewedstrijd kruisjassen gehouden van de Eibergse Kaart Club. Winnaar werd Ed Thomassen met 4301 punten. Tweede werd Theo te Vogt met 4113 punten en derde werd Coenter Braak met 3978 punten. Joop van Meegen werd vierde met 3925 punten en Henk Heutinck werd werd vijfde met 3821 punten. In het klasement na vier wedstrijden is de leiding nog steeds in handen van Jan Niks met 15434 punten. Tweede is Theo te Vogt met 15052 punten en derde is Johan Ziemerink met 15035 punten.


Lezing over Kennis Boek

NEEDE - Op zaterdag 14 november wordt in Neede vanaf 14.00 uur een lezing gegeven over Het Kennis Boek. De lezing wordt gehouden bij Zorgboerderij d'n Aoverstap, Visschemorsdijk 18 in Neede en duurt 1,5 tot 2 uur. Toegang is gratis.

Deze kosmische gids begeleidt de lezer naar de volgende fase in de evolutie. Tijdens de lezing wordt verteld over het ontstaan van het boek, de bijzondere kenmerken en de programma's die je er gratis mee kunt volgen.

Informatie : Fenna van Loenen via tel. 06-51111043; fennavanloenen@gmail.com.
Informatie en aanmelden: Janna Harbers, tel. 06-44658290, transmissie@live.nl of Florentien Kloosterman tel. 0545-476134/06-13813772, of f.kloosterman43@chello.nl


Kunstzinnige vesper Oude Mattheüs

EIBERGEN - Zondag 15 november, de maand waarin we de overledenen gedenken, wordt in De Oude Mattheus in Eibergen een vesper gehouden die geïnspireerd is op een creatie van Wilma van der Werf uit Eibergen.

Haar schilderij is ontstaan tijdens het verwerkingsproces van een langdurig ziekbed en overlijden van haar moeder.
De viering, waarin ds. Eveline Struijk voorgaat, vindt plaats in een meditatieve sfeer en wordt gehouden op het koor van de kerk. Aanvang van de vesper is 19.00 uur.


Ali B in 't Spieker

EIBERGEN - Ali B speelt de voorstelling 'Je Suis Ali' op zaterdag 14 november vanaf 20.00 uur in theater 't Spieker in Eibergen. Entree € 21.

Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de Islam moet prediken op TV. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken, want naar jou luisteren ze tenminste.

Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. Geen Stijl noemt hem een valse Messias, linkse marionet en doortrapte weldoener.

En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen 'Je Suis Ali' . Wat zou Ali's antwoord zijn? Gaat hij heel hard huilen en om zijn moeder roepen? Gaat hij schuimbekkend tekeer en spreekt hij fatwa's uit? Rapt hij zijn critici helemaal aan gort? Of gaat hij ze met humor te lijf? In zijn allernieuwste theatervoorstelling zien we eindelijk welke kant Je Suis Ali kiest.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa van theater 't Spieker op woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur, tel. 0545-725905 of een half uur voor de voorstelling.


www.theaterhetspieker.nl