Zaterdagavond werd de lampionnenoptocht gehouden. Foto± Rob Weeber.
Zaterdagavond werd de lampionnenoptocht gehouden. Foto± Rob Weeber. Foto: Rob Weeber

Lampionnenoptocht ter ere van Sint Maarten

EIBERGEN - Voorafgegaan door een korte oecumenische Sint Maartensviering in de St. Mattheüs in Eibergen, met zang en het verhaal van Sint Maarten, liepen Eibergse kinderen afgelopen zaterdagavond 7 november weer de jaarlijkse Lampionoptocht ter ere van Sint Maarten. Het thema van Sint Maarten is 'eerlijk delen met elkaar' en daarom hadden alle kinderen eieren bij zich die deze week aan de Voedselbank worden uitgedeeld. De tocht voerde van de St. Mattheüs naar de Oude Mattheüs, waar ze een lekkernij kregen. Het grote moment voor de kinderen is natuurlijk woensdag 11 november, als de kinderen langs de deuren mogen om lekkernij op te halen.


Uitslagen onderlinge samengestelde wedstrijd van Molenruiters Rekken

REKKEN - Zaterdag 7 november was de onderlinge samengestelde wedstrijd bij de Molenruiters uit Rekken. Dat is een wedstrijd met dressuur, springen en de cross country. Ponyclub en Landelijke Rijvereniging de Berkelruiters waren ook uitgenodigd voor deze wedstrijd.

De uitslagen: M dressuur heeft Suzan Karnebeek gewonnen met Wodan. B dressuur heeft Chris te Raa gewonnen met Hemsings Grace. L dressuur heeft Nicole Lammers gewonnen met Thorano.
In de B dressuur bij de pony's is Britt Ribbels 1e geworden met Baron's Calida, Gedeelde 2e zijn Suzan de Graaf met Grey Grove Lad samen met Bjarne Grootherder met Pandour en de 3e prijs ging naar Jacco de Graaf met Amigo.
De cross werd in de klasse M gewonnen door Chris te Raa met Hemsings Grace, in de klasse L is Joke Klumper met Ramona 1e geworden en de klasse B heeft Nicole Lammers met Thorano gewonnen.
De cross pony's werd gewonnen door Britt Ribbels met Baron's Calida en 2e was Suzan de Graaf met Grey Grove Lad.
De cross pony's caregorie A/B is gewonnen door Sanne Suijthof met Jones.


De beste pony ruiter van de Molenruiters is Suzan de Graaf geworden en daarmee heeft ze een extra prijs gewonnen.
Zondag 8 november heeft Sanne Suijthof met haar pony Jones een 2e prijs gewonnen in het B springen categorie A/B/C en met haar pony Whiterpower heeft ze in dezelfde klasse een 4e prijs gewonnen.


Naomi Overkamp meet zich met Landelijke judo top

EIBERGEN - Elke gedreven sporter probeert continue behaalde prestaties te verbeteren. De Eibergse Naomi Overkamp ging afgelopen zondag in Den Haag de strijd aan in een Landelijke judo top krachtmeting. Voor haar een bijzondere: als 14-jarige stond ze in de groep tot 18 jaar op de Tatami (judomat).

Ze is op haar 7e ben begonnen op de judomat bij Judoschool Achterhoek JSA. Het eerste jaar draaide ze dubbele lesuren, omdat haar vriendinnen: Hannah Wormgoor en Aniek Reimes al eerder waren begonnen in de judosport en Naomi wilde graag zo snel mogelijk op hetzelfde niveau komen.

Ondertussen heeft Naomi haar prijzenkast vol staan met bekers en medailles, in totaal zo'n 65 stuks. Maar dat vindt ze niet het belangrijkste. Ze wil graag tijdens de wedstrijden met mooie worpen scoren. Ze traint zo'n 8 uur per week, waarvan één avond in de week bij de Talentraining van Judo Bond Nederland bij Sportcentrum Papendal in Arnhem. De andere dagen traint ze in Borculo, Lochem en Eibergen. Bij de sportschool doet ze aan extra krachttraining. Daarnaast assisteert ze elke vrijdag haar trainer/coach tijdens het lesgeven aan kinderen van 3 tot en met 12 jaar om haar judo ervaringen met hen te delen.

Zo is ze dit jaar in de -15 jaar 3e geworden van Nederland! Tijdens NK -18 jaar zelfs 7e. Top Sport Gelderland heeft haar de Belofte status toegekend. Ze traint wekelijk keihard en daarnaast heeft ze een hele gezellige vriendinnengroep bij de judo en dat maakt het voor haar extra leuk.

Zelf geeft Naomi aan: "Ik ben er nog lang niet, want als ik óóit aan de top wil komen, moet er nog heel veel gebeuren!"

Om het intensieve traject naar de top mogelijk te maken heeft Naomi, met steun van haar ouders, vele partners en sponsoren aan zich weten te binden, zodat ze ook aan bijvoorbeeld (Inter) Nationale toernooien en trainingsstages kan deelnemen. Enekel bedrijven uit de regio hebben sponsoring toegezegd.
Naomi is te volgen op haar eigen Facebookpagina: Naomi Overkamp / judoka

Naomi in actie. Foto: PR