Javier Guzman speelt 'Absurd Verlicht'. Foto: Jens van der Velde.
Javier Guzman speelt 'Absurd Verlicht'. Foto: Jens van der Velde. Foto:

Joke Cornelissen legt voorzittershamer neer

NEEDE - Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering op woensdag 18 november bij de Olde Mölle in Neede heeft de CDA afdeling Berkelland afscheid genomen van haar voorzitter Joke Cornelissen-Nijenhuis.

Zij heeft de voorzittershamer 4 jaar lang in handen gehad. Door haar drukke privé leven heeft ze besloten niet langer te willen functioneren als voorzitter van de CDA afdeling, maar wel beschikbaar te blijven voor ondersteuning van het CDA Berkelland. Binnen het bestuur worden de taken voorlopig herverdeeld.

Tijdens de ledenvergadering is verder onder andere aandacht besteed aan het vertrek van Jaap Jonk uit de fractie en zijn opvolger Wim de Ruiter. Tevens heeft de afdeling kennis gemaakt met Marijke van Haaren als nieuwe CDA wethouder.
Daarnaast is gesproken over de actuele politieke onderwerpen in de gemeente.


KBO infomiddag over
tablet en computer

EIBERGEN - De KBO afdeling Eibergen houdt voor haar leden op donderdag 26 november om 14.00 uur bij de Klok een tablet en computer informatiebijeenkomst.

Deze middag is bedoeld om te informeren in de digitale wereld waar niemand meer omheen kan. Harrie van Delen van de KBO-afdeling Gelderland presenteert de uitleg met beeld en geluid. Het motto van deze middag is: Alle senioren aan de iPad.
"Wij horen mensen vaak denken: 'Een iPad, dat is toch veel te ingewikkeld voor mij?' Maar dat is onzin!", vindt Henk Teselink van de KBO in Eibergen.

De KBO laat graag zien dat dit apparaat eenvoudig werkt en dat kinderen van 2 tot senioren van 100 jaar deze tablet moeiteloos kunnen bedienen.

Deze middag is ook bedoeld voor overige belangstellenden.


Inloop bij Needse IJsclub

NEEDE - De Needse IJsclub houdt op zaterdag 28 november van 10.00 uur tot 12.00 uur een inloopochtend in haar clubgebouw aan de Waterleidingdijk 2 in Neede. Leden kunnen dan terecht voor alle vragen over het lidmaatschap, maar het is tevens een goed moment om lid te worden. Na 1 december wordt een eenmalige toeslag van € 4 berekend. Daarnaast kunnen belangstellenden zien hoe een eerste begin is gemaakt met een reconstructie van de ijsbaan, met als doel effectiever eventuele sneeuw van de ijsvloer te kunnen verwijderen. Er wordt een breed talud aan de randen van de ijsbaan aangelegd.


Bijeenkomst Kennis Boek

EIBERGEN - Vanaf 28 november zijn belangstellenden welkom om de lees/studieochtend rond het Kennis Boek te bezoeken. Het Kennis Boek is een boek en een beweging, dat/die zich inzet om 'de wereld te verbeteren'. De bijeenkomsten zijn elke zaterdag vanaf 10.30 uur bij Florentien Kloosterman, Koningin Julianastraat 38 in Eibergen. Er wordt gelezen uit het boek, men kan ook vragen stellen. Er is thee en koffie met koekjes. Deelname is gratis en vrijblijvend. Informatie: f.kloosterman@chello.nl, 06-13813772, 0545-476134.


Javier Guzman speelt 'Absurd Verlicht'

EIBERGEN - Javier Guzman speelt op zaterdag 12 december de cabaretvoorstelling Absurd Verlicht. Aanvang 20.00 uur.

Zes avondvullende programma's stonden er op zijn programma. Hij speelde die in heel Nederland met groot succes. Dit wordt zijn zinderende zevende.

'De cirkel is rond, het verleden is geweest. Is de jacht op 't nieuwe, verfrissende al beslecht? Is alles al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Guzman is nog maar net begonnen.'

Kaarten kosten € 21,50 en zijn te verkrijgen aan de theaterkassa van theater 't Spieker op woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur, tel. 0545-725905 of een half uur voor de voorstelling.


www.theaterhetspieker.nl

Javier Guzman speelt 'Absurd Verlicht'. Foto: Jens van der Velde.