Zeker 340 enthousiaste deelnemers namen op 1 januari een ‘Nieuwjaarsduik’ in de Hambroekplas. Foto: PR.
Zeker 340 enthousiaste deelnemers namen op 1 januari een ‘Nieuwjaarsduik’ in de Hambroekplas. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

340 enthousiaste deelnemers bij nieuwjaarsduik

Borculo - De mist trok op Nieuwjaarsdag net op tijd boven de Hambroekplas in Borculo weg zodat de vele toeschouwers bij de traditionele Nieuwjaarsduik het spektakel goed konden waarnemen.

Door Jan Hendriksen

Een record aantal van zeker 340 enthousiastelingen namen op de eerste dag van het nieuwe jaar een 'duik' in de waterplas van Het Hambroek. Dit aantal overtrof alle verwachtingen van de organiserende Stichting voor Cultuur, Sport en Spel. De stichting verontschuldigde er zich dan ook voor dat de laatste veertig deelnemers geen befaamd Berkelland T-shirt en een mooie oranje Unox muts meer kon worden aangeboden. Volgend jaar beter. Gelukkig was er voldoende erwtensoep (80 liter) voor iedereen en hebben de leden van het duikteam Air4All Divers uit Berkelland slechts iedereen in de gaten hoeven houden en niet in hoeven te grijpen. Ook de vrijwilligers van het Rode Kruis hebben de handen niet uit de mouwen hoeven steken, behalve voor de erwtensoep.

Watertemperatuur
Burgemeester Joost van Oostrum gaf op een humoristische wijze het startsein voor de Nieuwjaarsduik die door Klaas Jansen van commentaar werd voorzien. De buitententemperatuur bedroeg vrijdag vijf graden, de watertemperatuur zeven. De Nieuwjaarsduik beleefde vrijdag haar tiende editie. Op 1 januari 2005 toen de gemeente Berkelland officieel van start ging werd de duik voor het eerst georganiseerd. In 2009 en 2011 was de Hambroekplas gedeeltelijk bevroren en gingen de duiken niet door. De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel bedankt de sponsoren en vrijwilligers voor hun medewerking en hoopt op een goed en gezond 2016 voor allen.


Nieuwjaarsconcert Bargkapel

Barchem - Traditioneel vindt ook in 2016 weer het Nieuwjaarsconcert van de Barchemse muziekkapel De Bargkapel in HCR In de Groene Jager plaats en wel op zondag 17 januari.

De ontvangst vindt plaats door de Vrienden van de Bargkapel met een kopje koffie en het evenzeer traditionele nieuwjaarsrolletje. Tijdens dit concert wordt afscheid genomen van Henk Vruggink als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Bargkapel en de nieuwe voorzitter, Riet Welgraven, wordt voorgesteld. Ook wordt er een afgerond project van de Stichting Vrienden van de Bargkapel bekend gemaakt en het resultaat gepresenteerd. Uiteraard hebben de muzikanten van de Bargkapel weer verscheidene nieuwe nummers opgenomen in het repertoire, deze worden dan voor het voetlicht gebracht. Informatie en kaarten bestellen: Welgraven tel: 0575 526423, Lievestro tel: 0573 441478 of e-mail: vrienden@bargkapel.nl.