Uit handen van Ineke Peterse ontving Ton Verheul een oorkonde. Foto PR.
Uit handen van Ineke Peterse ontving Ton Verheul een oorkonde. Foto PR. Foto: Jan Hendriksen

Ton Verheul neemt als dirigent

afscheid van koor Markant

Ruurlo - Ton Verheul heeft op eerste kerstdag tijdens een kerstviering in de Sint Willibrorduskerk na 38 jaar afscheid genomen als dirigent van koor Markant. De Ruurloër heeft 38 jaar met veel enthousiasme en grote inzet het koor begeleid van jongerenkoor naar wat Markant nu is. Het koor is hem daar zeer erkentelijk voor.

Door Jan Hendriksen

Na de dienst werd Ton Verheul uitvoerig bedankt door voorzitter Ineke Peterse van de locatieraad van de Sint Willibrordusparochie. Uit handen van Ineke Peterse ontving Ton Verheul de oorkonde uitgereikt van de H. Willibrord met de tekst: "Met dank en waardering voor bijzondere verdiensten in kerk en samenleving verleen ik de onderscheiding van de H. Willibrord, eerste bisschop van Utrecht, met de bijbehorende beeltenis aan A.F. Verheul." Na de uitreiking bedankte voorzitter Renate Ketelaars van Markant Ton ook voor alles wat hij voor het koor betekend heeft. "Hij was er altijd bij hoogte en diepte punten. Hij heeft het koor met veel humor en soms veel geduld maar altijd met passie geleid."

Op zaterdag 30 januari van 16.00 tot 17.30 uur wordt Ton Verheul een afscheidsreceptie in zaal De Keizerskroon Ruurlo aangeboden. Een ieder die dat wil wordt dan in de gelegenheid gesteld Ton de hand te schudden en herinneringen op te halen.


Verhuisbericht van Brooks Toneel!

Ruurlo - Toneelverenging Tot Nut en Genoegen, beter bekend als Brooks Toneel uit de Ruurlose buurtschap 't Broek, speelt zaterdagmiddag 16 januari en vrijdag- 22 en zaterdagavond 23 januari in zaal De Keizerskroon de komedie 'Een verhuizing en andere ongemakken'.

Door Jan Hendriksen

'Een verhuizing en andere ongemakken' is een 'geestige' komedie in drie bedrijven geschreven door Carl Slotboom. De komedie staat garant voor spanning en lekker lachen! Het echtpaar Koenen heeft net een leegstaand herenhuis gekocht. Tijdens de verhuizing gebeuren er vreemde onverklaarbare dingen in het huis. Volgens geruchten heeft de vorige bewoner er zijn vrouw vermoord en is dat de oorzaak van al die mysterieuze zaken. Een simpele verhuizing verandert ineens in een totale chaos. Mede veroorzaakt door een bemoeizuchtige buurvrouw, 'behulpzame' familieleden, de verhuizers, de secretaresse en een monteur van de KPN. Een spiritistische seance, onder leiding van het medium Mathilde moet uitkomst bieden... of dat gaat lukken?

Cast
De cast van Brooks Toneel bestaat uit Wim Meerbeek, Marjan Nieuwenhave (debuut), Melissa Tragter, Herman Horstman, Annet Nijbroek, Annie Engelberts, Willy Kuenen, Jon Florijn, Wilma Arink en Sandra Berendsen. Wim Sprukkelhorst (regisseur) en Joke Aalderink (souffleuse). Zaterdagmiddag 16 januari begint de voorstelling om 14.00 uur. Deze gratis uitvoering is speciaal voor ouderen. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari beginnen de avondvoorstellingen om 20.00 uur.

Hiervoor zijn kaarten reserveren, tel. 0573 453430 of 06 13035521.

‘Een verhuizing en andere ongemakken’ is een ‘geestige’ komedie in drie bedrijven. Foto: PR.