De Ruurloërs hadden ook dit jaar weer veel belangstelling voor de oliebollen van BZC. Foto: Jan Hendriksen.
De Ruurloërs hadden ook dit jaar weer veel belangstelling voor de oliebollen van BZC. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Oliebollenactie Schuurman BZC succes

Ruurlo – De gingen weer grif over de toonbank. In aantallen van duizenden per dag. Hoeveel oliebollen er nu precies werden is niet bekend. Daar schermen de vrijwilligers van zwem- en waterpolovereniging Schuurman Berkelland Combinatie niet mee. "Dat hebben we nog nooit gedaan en ook dit jaar doen we dat niet", zo vertelt Marcel Geverink op Oudejaarsdag als er een nieuwe lading deeg van Bakker Jansen vanuit Barchem door Henk Nijman naar Ruurlo is getransporteerd. Daar heeft Schuurman BZC op het Julianaplein haar 'Oliebollenhuuske' prominent weer voor de ingang van supermarkt Plus Kogelman geplaatst.

Door Jan Hendriksen

Het is inmiddels een traditie. Menig Ruurloër koopt in de laatste dagen van het jaar zijn of haar oliebollen bij Schuurman BZC. In aanloop naar de oliebollenverkoop organiseerde BZC op zaterdag 12 december ook al een verkoopdag. Toen liep het in tegenstelling tot de vier laatste dagen van 2015 niet storm. Vanaf maandag 28 december tot en met Oudejaarsdag was de bakploeg met een van de 'opper oliebollenbakkers' Gerard Berendsen maar liefst vier dagen in touw. In ramp tempo drapeerde een machine de deegbollen in de hete bakolie. Het handmatig scheppen werd vorig jaar vervangen door een machine waardoor de bakovens sneller met zestig oliebollen te gelijk gevuld kunnen worden. Daardoor kunnen de klanten sneller in de oliebollenkraam bediend worden. Eind vorig jaar verzorgde Schuurman BZC de oliebollenverkoop alweer voor het dertiende achtereenvolgende jaar. Met de verkoop wordt de verenigingskas jaarlijks met een flink aantal euro's aangevuld. Marcel Geverink: "Subsidies en sponsorgelden lopen terug en toch willen we de contributie laag houden, zeker voor de jeugdleden. Het houden van de actie zorgt dan ook voor een leuk positief resultaat." Met een groep van rond de veertig vrijwilligers bakte Schuurman BZC de oliebollen. Wat opvalt is de uniformiteit van de oliebollen die na een paar minuten tijd uit de olie worden 'gevist'. "Mensen lopen met onze oliebollen weg. Ze vinden ze zo lekker dat de soms terugkomen voor een tweede aankoop", zo verklaarde Marcel Geverink die duidelijk in zijn sas is met de samenwerking tussen BZC en de Plus.


Spannende finale bij
Kerkemeijer toernooi

Borculo - In sporthal 't Timpke streden afgelopen zaterdag 24 recreatieve mixed-teams om de punten tijdens de 28e editie het Kerkemeijer Nieuwjaarsvolleybaltoernooi. Op 4 velden werden er liefst 84 wedstrijden gespeeld met soms heel goed volleybal. In de finale speelden de 'Jonge Leu' tegen 'Ed, Bobby en de rest'. Het werd een spannende, gelijkopgaande strijd. Beide sets eindigden in een gelijk spel, zodat er een korte verlenging aan te pas moest komen om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk werd dat het team 'Jonge Leu'. Als 3e en 4e eindigden 'Macho's 1' en 'Olde Leu'. Alle teams kregen na afloop als dank voor hun inzet een zak oliebollen. De organisatie van Kerkemeijer Gemini was zeer tevreden over het verloop van het toernooi en de grote publieke belangstelling, die mede voor een uitstekende sfeer zorgde in de hal.

De finalisten met de winnaars in het hoofdzakelijk witte shirt. Foto: PR.
de finalisten met de winnaars in het hoofdzakelijk witte shirt. Foto: PR.
de finalisten met de winnaars in het hoofdzakelijk witte shirt. Foto: PR.