Leerlingen van Klein Borculo aan het werk in het Technieklokaal Berkelstreek met in het midden voorzitter Henk Huiskamp en coördinator Evelien Egers. Foto: Rob Weeber.
Leerlingen van Klein Borculo aan het werk in het Technieklokaal Berkelstreek met in het midden voorzitter Henk Huiskamp en coördinator Evelien Egers. Foto: Rob Weeber. Foto: Verona Westera

Techniekpact

BORCULO - Wetenschap en techniek als leervak op de basisschool lijkt een zwaar thema, maar de verplichte invoering ervan staat voor de deur. Als er niets gebeurt, dan zou er een jaarlijks tekort van zo'n 30.000 arbeidskrachten ontstaan die voldoende technisch geschoold zijn. Met het sluiten van het Nationaal Techniekpact 2020 in 2013 heeft de regering daarom samen met het onderwijs en het bedrijfsleven onder meer besloten om vanaf 2020 techniekles op alle basisscholen verplicht te stellen. In Borculo echter wordt al veel langer techniekles voor de basisscholen verzorgd. Op de foto zijn leerlingen van Klein Borculo aan het werk in het Technieklokaal Berkelstreek met in het midden voorzitter Henk Huiskamp en coördinator Evelien Egers.


Lees verder op pagina 3