Ruth Harmens en Mirte Kreunen werden met Acrogym derde. Foto: PR.
Ruth Harmens en Mirte Kreunen werden met Acrogym derde. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Goud, zilver en twee keer brons voor RGV Ruurlo Turnen Dames en Acrogym

Ruurlo – Gymnastiekvereniging RGV Ruurlo was afgelopen weekeinde weer op meerdere plekken in de Achterhoek vertegenwoordigd op de wedstrijden. Zo vond in Doetinchem de tweede plaatsingswedstrijd voor de vierde Divisie Turnen Dames en in Lichtenvoorde de derde plaatsingswedstrijd D/E-Niveau Acrogym plaats.

De instappers Turnen Dames mochten weer de wedstrijd openen voor RGV Ruurlo. Tijdens de eerste plaatsingswedstrijd waren ze nog een beetje voorzichtig met hun oefeningen, zaterdag ging de turbo er op. Dit gaf meteen nette en strakke oefeningen met als resultaat twee podiumplaatsen voor de jongste gymnasten van RGV Ruurlo. Linde Biesterbosch werd tweede en Marit Olthof kreeg het brons omgehangen, Joelle Lussink werd zesde en Meave Timmermans werd negende. Verder was er deze dag ook een medaille voor Xiënna Post. De vorige wedstrijd was zij nog derde, nu behaalde ze een zilveren medaille. Maureen Ketelaar werd in hetzelfde niveau achtste en Merel Tuitert werd veertiende. Bij de Pupillen 1 turnde Femke Meulenveld een nette wedstrijd, en eindigde, ondanks een blessure aan haar voet als zevende. In dezelfde baan turnde ook Femke Hogenvonder, zij werd na een goede wedstrijd zesde. Anouk van Poelwijk wist net het podium niet te halen en werd vierde. Frederique Scholten eindigde op een negende plaats en Anne Mulling werd elfde. Ook Marjolein van Haaften eindigde, net als Anouk, op een vierde plaats en greep hiermee net naast de medailles bij de senioren.

Acrogym
Op de derde plaatsingswedstrijd nam de Acrogym RGV Ruurlo weer deel met zes teams. Nora Groeneveld en Fynn Geurtsen (Damespaar E-Instap) draaide een mooie oefening, maar grepen net naast de medailles en eindigde op een vierde plaats. Floor Bosboom, Juliët Engelberts en Alysia Buitenhuis deden mee bij de Damesgroepen E-Instap. Helaas waren zij het enige team in deze categorie dus het goud was automatisch voor hen, maar met het draaien van een goede oefening hebben ze hem ook dubbel en dwars verdiend. Iris te Kiefte em Janne Bleumink (Damespaar E-Junior) draaide een goede oefening. Ze vielen halverwege, maar maakte de oefening strak af. Helaas was de zevende plaats niet genoeg om door te stromen.

Keihard gewerkt
Vervolgens was het de beurt aan de Damesparen E-Senior. Ruth Harmens en Mirte Kreunen draaide (in hun nieuwe wedstrijdpakjes) een super oefening. Ze hebben tijdens de trainingen keihard gewerkt en dat was te zien, met een mooie score belande ze op een dik verdiende derde plaats en hebben zich hiermee rechtstreeks geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen. Nicole Klinkhamer en Daphne Straver hadden en kleine blessure, maar ze hebben zich er doorheen geslagen en met een mooie zesde plaats deze wedstrijd hebben zij zich ook rechtstreeks geplaatst voor de volgende wedstrijd.

Gelderse kampioenschappen
Het laatste team van RGV Ruurlo bestond uit Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof en Tara Buitenhuis. Deze meiden waren de vorige keer derde geworden en hadden zich hiermee al geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen. Zaterdag ging de wedstrijd iets minder, maar met een achtste plaats hebben ze hun deelname aan de Gelderse kampioenschappen dubbel en dwars verdiend.

Boven: Ruth Harmens en Mirte Kreunen (3e) Onder: Linde Biesterbosch (2e) en Marit Olthof (3e)