Efkes Anders trad samen met het Brook Duo op tijdens de lustrumviering. Foto: PR.
Efkes Anders trad samen met het Brook Duo op tijdens de lustrumviering. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Gezelligheidskoor Efkes Anders viert tweede

lustrum op uitbundige wijze

Barchem - Dat de Achterhoekse agenda's overvol waren met activiteiten was zondag 7 februari niet te merken aan de grote opkomst op Camping & Horeca De Heksenlaak in Barchem voor de tweede lustrumviering van gezelligheidskoor Efkes Anders.

Efkes Anders, dat inmiddels al tien jaar regionale bekendheid geniet, pakte nog eens groot uit met naast een eigen optreden, het bekende Brook Duo uit Markelo en het dameskoor Just Us uit Barchem. De grote feestzaal van De Heksenlaak was 's morgens door de dames van het koor compleet met een ereboog feestelijk versierd en de bezoekers werden verwelkomd met koffie of thee.
Efkes Anders beet het spits af met een keus uit hun uitgebreide repertoire van bekende liedjes waaronder 'Vriendschap', 'Avond' en een medley uit de serie 'Ja zuster, Nee zuster'. Dat afgelopen weekend het carnaval werd gevierd en de uittocht naar wintersportoorden is begonnen, was niet te merken aan de stemming. Want de zowel de après-ski als de carnavalssfeer was zelfs in Barchem te proeven.
Het Brook Duo bracht voor de pauze de zaal in vervoering met bekende liedjes van de talrijke albums die zij hebben uitgebracht. Dit duo met de 'Wuuste' en de 'Badmutse' is alom bekend in deze regio. Jaarlijks reizen zo'n 250 fans een week lang naar Oostenrijk waar het duo een week lang gezellige optredens verzorgt. Daarnaast is Brook Duo's kerkentour erg bekend.
Het koor Just Us, bestaande uit vijf dames afkomstig uit Ruurlo en Barchem, bracht bekende meerstemmige liedjes ten gehore. Normaal worden zij begeleid door een piano of zingen zij a capella. Tijdens de pauze vond verkoop van loten plaats die na afloop garant stonden voor leuke prijzen. Na de pauze werd in omgekeerde volgorde opgetreden, waarbij Just Us met 'Mag ik dan bij jou' het publiek muisstil kreeg en stof tot nadenken gaf. Vervolgens wist het Brook Duo de zaal op te warmen met rock- en stemmingsmuziek en werd al snel de polonaise ingezet.
Efkes Anders sloot de middag af met gezellige eigentijdse nummers en werden samen met het Brook Duo de liedjes 'Romantica an de Domelaar' en 'Good goan' gezongen. Naast deze muzikale middag treedt het koor Efkes Anders, dat onder leiding staat van dirigent Gerdi de Roo, op in zorgcentra in de regio, op kerstmarkten, korenfestivals en de Pompdagen in Ruurlo Hiermee brengen zij een hoop plezier en gezelligheid voor iedereen onder het motto 'Zingen is gezond en goed voor de sociale contacten'. Wilt u dit zelf eens ervaren? Kom dan eens naar de repetitieavond op maandag bij De Heksenlaak waar vooral nog een paar mannen maar ook echtparen van harte welkom zijn. En men hoeft geen notenschrift te kennen, een positieve instelling en een beetje gevoel voor muziek is voldoende.