Souffleur Gerrit Rossel (l) verving vorige week bij RTV Dorpstoneel regisseuse Diana Eggink. Foto: Jan Hendriksen.
Souffleur Gerrit Rossel (l) verving vorige week bij RTV Dorpstoneel regisseuse Diana Eggink. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

RTV Dorpstoneel speelt komische
thriller 'De rechter en de linker'

Ruurlo - RTV Dorpstoneel Ruurlo speelt zaterdag 12 maart de voorstelling 'De rechter en de linker" in zaal De Keizerskroon aan de Dorpsstraat 15 in Ruurlo. De komische thriller is geschreven door Ton Davids. De toneelvoorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Sim Sanders (bijgenaamd de Linker) breekt in bij Esther Smulders (rechter van beroep). Helaas wordt hij gestoord door de binnenkomst van Esther, die in het gezelschap is van een handtastelijke en irritante commissaris van politie (Aernoud Persein). Sim redt Esther uit de handen van dit onsmakelijke heerschap en er lijkt iets op te bloeien tussen de rechter en de linker. Ze vatten het plan op om Aernoud een hak te zetten. Hierbij roepen ze de hulp in van de zoon van Sim (Willem), de dochter van Esther (Valeria) en haar buikspreekpop Elmer. Op de avond dat ze Aernoud een poets willen bakken krijgt hij het heel moeilijk, maar dan hoort hij dat het allemaal maar een grap is en probeert hij omgekeerd hen een hak te zetten. Dat lukt goed……. Of toch niet? De cast van het Dorpstoneel bestaat uit Erni Bos, Dik Rouwenhorst, Gerrit Otten. Annet Berenpas, Jeen de Vet, Joke Roenhorst en Arnold Winkels. De regie is in handen van Diana Eggink. Souffleur is Gerrit Rossel en de grime wordt verzorgd door Edith Sietsma.