De boerengolfers Rik Walvoort, Wily Erinkveld en Peter Post (v.l.n.r.) werden geïnterviewd door Loes Klein Gunnewijk en Joost van Oostrum. Foto: Jan Hendriksen.
De boerengolfers Rik Walvoort, Wily Erinkveld en Peter Post (v.l.n.r.) werden geïnterviewd door Loes Klein Gunnewijk en Joost van Oostrum. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Berkellandse kampioenen schitteren op kampioensbal

Borculo - Tijdens het kampioensbal op donderdag 11 februari zijn de Berkellandse kampioenen van 2015 in het gemeentehuis in het zonnetje gezet.

Door Jan Hendriksen

Tussen al die tientallen kampioenen talloze jonge sporters zoals de trampoline springers Yasmin Fisser, Marieke Winters, Esmee Wolters en Michelle van der Horst van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV en de jeugdige klootschieters broer en zus Patrick en Suzan Zieverink van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo. Maar ook kampioenen die wat ouder van leeftijd zijn en een niet alledaagse sport beoefenen zoals Peter Post (51), Rik Walvoort (49) en Wily Erinkveld (52) uit Geesteren werden in het zonnetje gezet.

Het Geesterense trio werd vorig jaar met hun team van De Melktap namelijk tweede tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap Boerengolf in Enspijk. De Melktap dat voor de vijfde keer aan het Open NK Boerengolf deelnam werd tweede in een deelnemersveld van zeventig teams. In totaal namen vier teams van De Melktap deel aan het NK. Post, Erinkveld en Walvoort mochten tijdens de huldiging uit de doeken hun hoe hun 'spelletje' in elkaar steekt. "Niet te vergelijken met de reguliere golfsport", aldus Erinkveld. Aan de Achterhoekse Boerengolf competitie neemt De Melktap dit seizoen met maar liefst zes teams deel. Alle Berkellandse kampioenen behaalden op een Nederlands, Europees of een Wereldkampioenschap in 2015, een eerste, tweede of derde plaats. De kampioenen kregen bloemen en een koeltas. Voor een overzicht van alle Berkellandse gehuldigde kampioenen: zie de gemeentelijke pagina BerkelBericht van deze week in Achterhoek Nieuws Berkelland en/of de website www.gemeenteberkelland.nl.


Hamelandse Ruiters in de prijzen

GEESTEREN - Afgelopen weekend reden diverse leden van de Hamelandse Ruiters in de prijzen. In Vragender werd Linda Bomhof eerste en derde in de klasse L1 dressuur met Eelay. Danique Weernink startte met Ulvana op een springwedstrijd in Luttenberg. De combinatie ging met de winst naar huis. In Ambt-Delden werd een indoor eventing wedstrijd verreden. Hierbij behaalde Rita Ligtenbarg met Frinando een derde plaats in de klasse B.