Hendrik Weenink geeft een lezing. Foto: PR
Hendrik Weenink geeft een lezing. Foto: PR Foto: Verona Westera

Zwiepse Toppers wint opnieuw kegeltoernooi

BARCHEM - De Zwiepse Toppers zijn zaterdag 13 februari winnaar geworden van het jaarlijkse kegeltoernooi georganiseerd door de Kegel Federatie Barchem (KFB). Het jaarlijkse straten- en buurtentoernooi in de kegelkelder van het dorpshuis 't Onderschoer vond voor de zeventiende keer plaats. Er werd fanatiek gestreden om de hoogste scores tijdens het jaarlijkse toernooi.

Evenals vorig jaar werden de Zwiepse Toppers winnaar met 1186 hout. Het team bestond uit Henk Holmer, Gerrit en Maarten Nijenhuis, Dennis en Martin Smallegoor en Evert Postel. Ze werden op de voet gevolgd door het team van Bergweg/Omloop met 1181 hout. Derde werd het team Wildenborch met 1108 hout. De beste kegelaar deze dag was Gerrit Arendsen Raedt (team Bergweg/Omloop) met 295 hout en de beste niet kegelaar was Roy Bongaarts (team Wildenborch) met 248 hout. In totaal namen 15 teams deel aan het toernooi. Elk team bestond uit vijf of zes personen (de vijf hoogste uitslagen per team telden mee voor het toernooi) waarvan maximaal twee leden lid mochten zijn van KFB. In het totaal waren er 86 deelnemers. Per persoon moesten er vier kegelbanen met op elke baan tien worpen afgewerkt worden. Er werd om 9.00 uur gestart door de eerste vier teams en om 19.15 uur was de strijd gestreden en was de uitslag bekend.


Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders

OOST-ACHTERHOEK - Het Verloskundig Samenwerkingsverband Oost Achterhoek (VSV Oost-Achterhoek) houdt op donderdag 18 februari een voorlichtingsavond in Lichtenvoorde, locatie Kinderdagverblijf De Banjers, Hof van Flierbeek 49. Een verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgster geven informatie over de bevalling en de kraamperiode erna. Belangstellende aanstaande ouders zijn welkom om samen met hun partner deze avond bij te wonen. De avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Tussendoor is er een korte pauze voor een kopje koffie of thee. Aanmelden is gewenst en kan via www.vsv-oostachterhoek.nl.


Lezing Hendrik Weenink

BARCHEM - Hendrik Weenink uit Barchem zal belangstellenden op donderdag 25 februari in Ons Gebouw in Harfsen door middel van een diapresentatie kennis laten maken met de leefwereld van ouders en voorouders. Deze lezing heeft de titel 'Ach lieve Tijd' of 'Van Vrogger naor Now'. Het programma wordt afgewisseld met anekdotes, gedichten, spreuken en liedjes. Aan de orde komen onder andere de gebruiken het hele jaar door en de herkomst van spreekwoorden. Hendrik is gids bij museumboerderij de Lebbenbrugge in Borculo en hij verzorgt regelmatig radioprogramma's voor Achterhoek FM. Verder schrijft hij stukjes in de 'Moespot' en treedt hij op in Staringavonden. Aanvang 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.


Open dag Kiezel &Kei en Da Vinci Borculo

BORCULO - Sinds januari 2015 zijn de Kiezel & Kei en Da Vinci officieel één school met een goede samenwerking tussen beide 'afdelingen'. Er wordt volop geprofiteerd van elkaars kennis. Ouders met een creatieve kleuter, die ook geïnteresseerd is in bijvoorbeeld sport, zijn maandag 29 februari van harte welkom op onze open dag. Deze wordt gehouden van half 9 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds. De school is gehuisvest aan het Hambroek 54. 's Ochtends zien bezoekers de school in bedrijf met basisvakken als lezen, rekenen en taal. 's Middags kan men lessen zoals programmeertalen en genetica bijwonen en praten met een aantal ouders van Da Vinci over onze werkwijze. Zij zijn van 12.30 tot 14.30 uur aanwezig op school.

Hendrik Weenink geeft een lezing. Foto: PR