De Rootsriders is een ‘Dutch/Caribbean band. Foto: PR.
De Rootsriders is een ‘Dutch/Caribbean band. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Rootsriders op Open Podium Reurpop

Ruurlo - Reurpop komt steeds dichterbij. Nog honderd nachtjes slapen en het is weer tijd voor reeds de negende editie van het bonte Achterhoekse muziekfestival. Hoewel het natuurlijk nog moet beginnen, kunnen de organisatoren alvast verklappen dat de Rootsriders zondag 5 juni het Open podium zullen afsluiten. Ze spelen na Doe Maar Undercover en Diggy Dex.

Zoals er vorig jaar een Stappasweide en een Peace-Love-Music-podium was op Reurpop, zullen bezoekers er dit jaar een Spektakelweide en een Open Podium aantreffen.
De gehele Reurpopzondag draait, zoals inmiddels gebruikelijk, huis-dj Skank Dubious tussen Doe Maar Undercover, Diggy Dex en de Rootsriders de fijnste reggaeplaatjes. De hiphop- en reggaeliefhebber kan de gehele Reurpopzondag zijn hart dus ophalen bij het Open Podium.
Volgens henzelf zijn de Rootsriders een 'Dutch/Caribbean band paying tribute to the King of Reggae'. De muziekgroep, die dit jaar tien jaar bestaat, heeft een sterke voorliefde voor de muziek van reggaeheld Bob Marley en is dan ook bekend van hun immens succesvolle Tribute2BobMarley liveshows. Bekende oud-vocalisten zijn Mitchell Brunings (bekend van The Voice), Giovanca en Shirma Rouse (beiden geregeld te gast bij DWDD).
In het kader van hun jubileum maken de Rootsriders dit voorjaar een tour door Nederland, België en Frankrijk. Zondag 5 juni stoppen ze aan de Wiersseweg om het podium te betreden.


Uitvoering Matteüspassie in Borculo

Borculo - Na veel jaren zal nogmaals de Matteüspassie weerklinken. Deze uitvoering is destijds door de oud- dirigent Ger Hovius samengesteld en enkele malen uitgevoerd in Barchem. Na zijn overlijden ontving Marianne Weenink uit Barchem, dirigente van het Christelijk Gemengde Zangvereniging de Lofstem uit Borculo de stukken van zijn weduwe, Nel Hovius. Met enkele aanpassingen wordt de Matteüspassie op 20 maart om 20.00 uur weer ten gehore gebracht in de Sint Joriskerk in Borculo. Uitvoerende zijn het koor De Lofstem, projectleden, een vocaal kwartet, drie spreekstemmen en orgel.

Het Projectkoor de Lofstem, bestaande uit 65 mensen, zal naast het openings- en slotlied, een aantal choralen uit de Matteüspassie ten gehore brengen. Het vocaal kwartet, bestaande uit sopraan Henriëtte Bouwman, alt Hermien Wiselius, tenor Erik Mak en bariton Jan van Voorst zullen ook een aantal Bachchoralen zingen en tevens het Tenebrae Factae Sunt van Michael Haydn. Gezamenlijk met het koor zingen zij het slotlied, het Vater Unser van Christian Rinck. Het tussenliggende Evangelie volgens Matteüs wordt door drie spreekstemmen voorgedragen, te weten de evangelist: Co Janssen, Jezus: Tinus Gaastra en de overigen: Henk van den Berg. De liederen en choralen worden begeleid door organist Roel Smit en het geheel staat onder leiding van dirigente Marianne Weenink.