AGK  tijdens een eerder uitvoering in Joriskerk Borculo. Foto: PR AGK
AGK tijdens een eerder uitvoering in Joriskerk Borculo. Foto: PR AGK Foto: Verona Westera

AGK op weg naar Royal Albert Hall

Vervolg voorpagina

Een welkome aanvulling want het AGK reist in het weekend van 9 juli naar Londen om daar in de Royal Albert Hall de Carmina Burana als 'scratch' te zingen. Scratch is afgeleid van 'to start from scratch – beginnen vanuit het niets'. Dirigent Paul Valk bracht gedurende de gehele repetitiedag zijn enthousiasme op een plezierige manier op de deelnemende zangers over. Na een dag van hard werken met medewerking van vier solisten werd 's avonds eerst het gedeelte van de Carmina Burana succesvol uitgevoerd. Na de pauze vulden de emotionele klanken van The Armed Man de immense en boordevolle Pieterskerk. De indrukwekkende muziek bezorgde menig toehoorder en deelnemer kippenvel.

Het vermoeide maar vooral geïnspireerde en tevreden koor keerde terug naar Borculo met in gedachten alweer het volgende grote evenement in Londen.

In aanloop naar de uitvoering in de Royal Albert Hall van de Carmina Burana kan het AGK nog projectzangers gebruiken. Vooral aan mannenstemmen is behoefte. Projectzangers en -zangeressen kunnen nog samen met het AGK de Carmina Burana repeteren en/of mee op reis naar Londen in juli. Wie meer wil weten kan contact opnemen: Info www.agk-borculo.nl - mailen naar secretaris@agk-borculo.nl of bellen 0545-474473.