FC Eibergen locatie EK-kwalificatie dames tot 19 jaar

Eibergen - "Het is een enorme waardering voor al die vrijwilligers die hier rondlopen en hun best doen voor de club en er voor gezorgd hebben dat we door al die vele uren zelfwerkzaamheid een prachtig complex hebben," vertelt Johan Schot, voorzitter van FC Eibergen., enthousiast te vertellen over de verkiezingen van het nieuwe complex van FC Eibergen als 'speelstad' voor de voorrondes van het EK-kwalificatietoernooi voor landenteams, dames onder 19 jaar. Deelnemers zijn onder andere Tsjechië, Wit-Rusland, Finland.

Door Henri Walterbos

"In december werden we door de KNVB benaderd of wij er als FC Eibergen open voor stonden om wedstrijden in het kader van het EK-kwalificatietoernooi voor landenteams, meisjes/dames onder 19 jaar te laten spelen op ons complex. Ons kunstgrasveld is namelijk FIFA gecertificeerd, ondertekend nog door Sepp Blatter zelf," laat Johan lachend zien, om daar direct aan toe te voegen dat de club er niet lang over na hoefde te denken over een 'fiat'.
"Wij zien het als een bijzondere eer en waardering. Ook omdat wij net als de landelijke trend een zeer florerende dames/meisjesafdeling hebben die enorm in de lift zit nog steeds. En hoe vaak krijg je zo'n kans," vertelt een zichtbaar trotse voorzitter. "Er is hier een afvaardiging van de organisatie en de KNVB geweest voor een algehele inspectie. Wij voldoen aan hun eisen en wensen. Niet alleen wat veld betreft maar ook het aan kunnen bieden van ruimtes voor ontvangst van gasten, medische ruimtes en een ruimte voor een dopingcontrole. Samen met HVV Tubantia uit Hengelo (Ov) zijn wij uitgekozen."
Naast hem in het clubgebouw Cindy ten Elshof, aanvoerder dames 1, eveneens glimmend van trots. "Wij hebben toegezegd als damesteam als vrijwilligers en stewards mee te werken aan het toernooi. Ook wij zijn erg blij met de aandacht voor het dames- en meisjesvoetbal." De organisatie van de wedstrijden is zowaar geen kleinigheid, gezien het eigen 69 uitgebreide punten tellende interne draaiboek, als ook, en misschien wel vooral, het draaiboek van de UEFA, waar volledig aan voldaan dient te worden. De entreeprijzen en kantineomzet zijn voor de vereniging zelf.
Er dienen als vereniging zijnde wel de nodige concessies gedaan te worden, zo blijkt uit het draaiboek. Geen onoverkomelijke zaken echter. Zo komt er een eigen boarding met reclame-uitingen van sponsoren van het toernooi, in plaats van de eigen borden. "Daar heb je nu eenmaal mee te maken. Dit is met name belangrijk als er wedstrijden op tv zullen komen. Daarnaast geldt tijdens en rond de wedstrijden een algeheel alcohol- en rookverbod op het gehele complex. Logisch vinden wij. Je hebt het hier bij meisjes onder 19 jaar nog steeds over jeugdvoetbal."

Speelschema
Uit het interne draaiboek blijkt verder dat voor de organisatie en het invullen voor de functies van ondermeer ballenjongens/-meisjes, teamescorts en stewards in totaal circa 200 personen nodig zijn, verdeeld over 3 wedstrijddagen.
Dinsdag 5 april; 15.30 uur Finland – Wit Rusland (FC Eibergen), 19.30 uur Nederland – Tsjechië (HVV Tubantia). Donderdag 7 april; 15.30 uur Finland - Tsjechië (FC Eibergen), 19.30 uur Wit Rusland – Nederland (HVV Tubantia). Zondag 10 april; 14.30 uur Tsjechië – Wit Rusland (HVV Tubantia), 14.30 uur Nederland – Finland (FC Eibergen). De kaartverkoop voor de wedstrijden start zaterdag 27 februari. Kaarten zijn verkrijgbaar in de kantine van FC Eibergen, tijdens openingstijden, of via info@fceibergen.nl. Op de wedstrijddagen zullen de kassa's 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd geopend zijn. Kaarten kosten € 5.00 (hoofdtribune en beperkt beschikbaar), € 3. overige plaatsen. Groepen die minimaal uit 10 personen bestaan betalen 2 euro per kaartje, bij bestelling.