Een van de gestolen sieraden. Foto: PR
Een van de gestolen sieraden. Foto: PR Foto:

Vraagprijs Villa Smits van tevoren bepaald

EIBERGEN - Burgemeester en wethouders hebben de twee biedingen, die zijn uitgebracht op Villa Smits, afgewezen. Dit is gedaan op advies van de selectiecommissie uit de gemeenteraad. Het college is van mening, dat uit de biedingen onvoldoende is gebleken dat het rijksmonument duurzaam in stand kan worden gehouden. Er is onvoldoende rekening gehouden met het onderhoud van het monumentale pand. De lopende procedure met biedingen is nu beëindigd.

In december vorig jaar zijn er twee biedingen uitgebracht. Eén bieding is afkomstig van het bedrijf 'Dance en Drums' uit Eibergen en de andere bieding van 'Jijzelf coaching' uit Eibergen. Dance en Drums had het plan het pand te gebruiken als onder andere popschool en bood daarbij € 100,-. Jijzelf Coaching had het plan in Villa Smits een dorpshuis te beginnen. Zij boden € 1,-.

Hoe verder?
Het college gaat Villa Smits binnenkort te koop zetten tegen een van tevoren bepaalde vraagprijs. De eerder gestelde voorwaarden en eisen uit het Bidbook blijven van toepassing. Belangrijk daarbij is dat er een duidelijk plan voor het toekomstig gebruik wordt gevraagd en dat moet blijken dat de Villa Smits duurzaam in stand kan worden gehouden.


Sieraden gestolen bij
inbraak in Geesteren

Geesteren - Bij een inbraak in een woning in Geesteren aan de Oude Nettelhorsterweg zijn sieraden gestolen. De diefstal vond plaats in de nacht van maandag 16 februari op dinsdag 17 februari.

De politie roept mensen die iets hebben gezien, of tips hebben op, om zich te melden. Weet u meer over deze inbraak, zijn de sieraden u te koop aangeboden of weet u waar ze nu zijn? Neem dan contact op met de Politie via 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000. Of vul het tip-formulier in op de site van de politie. Op Achterhoeknieuwsberkelland.nl en op politie.nl zijn meer afbeeldingen te vinden van de gestolen sieraden.


Vrijwilligers gevraagd voor Inloophuis Ruurlo

Ruurlo – De oproep, door vijf Ruurloërs, in deze krant van eind 2015, voor bestuursfuncties van het op te starten Inloophuis in Ruurlo heeft inmiddels enthousiaste reacties opgeleverd. De functie van penningmeester is echter nog niet ingevuld. Deze plek moet laagdrempelig zijn en voor iedereen toegankelijk. Het moet een plek worden waar mensen met elkaar in contact kunnen komen, waar allerlei initiatieven en activiteiten kunnen ontstaan en waar ideeën met behulp van anderen tot stand kunnen komen.

Er worden enthousiaste vrijwilligers geezocht voor diverse activiteiten. Graag wil het bestuur in contact komen met gastheren en -vrouwen, maar ook met mensen die het leuk vinden om een workshop of lezing te geven over een hobby of ander onderwerp. Als gastheer of gastvrouw ontvangt men bezoekers van het Inloophuis zodanig ze zich welkom en op hun gemak voelen. De gastheer, of -vrouw zorgt voor de consumpties en knoopt een gesprekje aan. Als gastheer/-vrouw doet men het werk nooit alleen en uiteraard kan men zelf aangeven hoe vaak men ingezet wil gaan worden. Bij de workshops wordt gedacht aan schilderen, handwerken, kaarten maken enzovoorts. Voor het geven van lezingen zoekt het bestuur mensen die graag hun kennis willen delen en die boeiend kunnen vertellen over uiteenlopende onderwerpen, zoals natuur, werk, reizen, medicijnen, tradities, enzovoorts. Ook (begeleiders van) lotgenotengroepen, patiënten, mantelzorgers, jonge moeders worden uitgenodigd zich te melden.
Meer informatie bij Ekie Voorburg, tel. 0573-450248 of Ruud van Velzen, tel. 0573-459416.


Contactdag Vrienden van Mallumse Molen

EIBERGEN - Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Mallumse molen nodigt donateurs en belangstellenden uit voor haar jaarlijkse contactmiddag op zaterdag 5 maart om 13.30 uur in het Muldershuis in Eibergen. Te gast is Hendrik Weenink, gids bij museum-boerderij de Lebbenbrugge in Borculo. In zijn voordracht 'Ach lieve tijd' vertelt Weenink over het leven van ouders en voorouders. Het programma wordt afgewisseld met anekdotes, gedichten, spreuken en liedjes. info: tel. 0545-472334