Chiel Dijkman bij de toegang tot zijn Doe Het Zelf Garage. Foto: Jan Hendriksen.
Chiel Dijkman bij de toegang tot zijn Doe Het Zelf Garage. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Chiel Dijkman start in Ruurlo Doe Het Zelf Garage

Ruurlo - Stichting Algemene Export Hulp heeft vanaf 1 maart haar deuren op een tweede locatie in Ruurlo geopend en wel aan de Bleumkeskamp 10a op bedrijventerrein De Venterkamp. Hier zullen ze hun werkzaamheden als Export Hulp voor voertuigen voortzetten en tegelijkertijd start initiatiefnemer Chiel Dijkman (22) met een Doe Het Zelf Garage (DHZ Garage). De DHZ Garage is inpandig gelegen, pal naast Autodemontage bedrijf ATC op het bedrijventerrein.

Door Jan Hendriksen

Bij de Doe Het Zelf Garage kunnen particulieren, hobbyisten en zelfstandige ondernemers een werkplek met of zonder hefbruggen huren, net als diverse handgereedschappen om hiermee zelf aan motorvoertuigen te sleutelen. Op deze locatie is ook een APK- erkenning aanwezig waar APK keurmeesters zelf hun voertuigen kunnen afmelden. Huurders mogen ten allen tijde zelf de benodigde materialen of producten meebrengen, maar in de DHZ werkplaats zijn ook diverse nieuwe en eventueel gebruikte producten aanwezig waaronder autobanden, olie, koelvloeistof en diverse klein materialen. Indien bepaalde producten niet voorradig zijn kunnen deze veelal binnen enkele uren worden geleverd door automaterialenzaken in de regio. In uitzonderlijke gevallen kunnen deze producten opgehaald worden met de aanwezige bedrijfswagen van de Stichting Algemene Export Hulp.

Non-profit
Chiel Dijkman: "Onze stichting is een non – profit organisatie en is een samenwerkingsverband van verschillende auto – bedrijven – handelaren uit deze regio. Wij hebben voor deze vorm van samenwerking gekozen zodat door de deelnemende bedrijven geen extra erkenning voor export aangevraagd behoeft te worden bij de RDW en zij niet telkens naar een RDW kantoor behoeven te rijden voor het laten maken van een dergelijke documenten. Deze kantoren bevinden zich namelijk vaak ver van hun bedrijfslocatie zoals in plaatsen als Arnhem en Zwolle. Daarnaast heeft de stichting diverse oudgedienden uit deze branche als vrijwilliger beschikbaar die deze handelingen met veel plezier verrichten en wel met een 24/7 service."

Vrijwilligers
Stichting Algemene Export Hulp is dan ook een VWE en Rijksdienst Wegverkeer (RDW) erkende organisatie voor het vrijwaren – transporteren en exporteren van voertuigen. "Dit doen wij ook voor derden inclusief het afsluiten van een eventuele transportverzekering voor het rijden met deze voertuigen over de openbare weg in zowel binnen als buitenland. Ook kunnen wij voor onze donateurs en voor derden een auto in consignatie verkopen. De kosten voor het maken van een eventuele exportdocument zullen dan worden verwerkt in de van te voren afgesproken consignatie vergoeding. Moet een voertuig voor verkoop – export of transport nog worden nagekeken of schoongemaakt dan kan men dit eventueel zelf doen in onze DHZ garage of dit laten doen door een van onze vrijwilligers tegen zeer betaalbare tarieven", zo verklaart de jonge Ruurlose ondernemer.
Is men nieuwsgierig geworden? Dan kan men vrijblijvend op de website www.autoexporthulp.nl onder de knop DHZ een afspraak maken om het eens te komen zien of kijken. Daarnaast is de DHZ Garage ook te vinden op Facebook en Twitter onder DHZ Ruurlo en Auto Export Hulp. Op de website www.autoexporthulp.nl kan men lezen wat de stichting nog meer zou kunnen bieden. Zij verzorgt namelijk ook exportdocumenten en transportverzekeringen voor voertuigen die ons land gaan verlaten, zowel voor binnen- als buitenland. Daarnaast kunnen zij een auto ook in consignatie verkopen waardoor er veel rompslomp uit handen wordt genomen.