Sophia's Lust Ruurlo vijf jaar geleden tijdens het 150-jarig bestaan. Foto: PR.
Sophia's Lust Ruurlo vijf jaar geleden tijdens het 150-jarig bestaan. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Sophia's Lust op zoek naar oud-leden

Ruurlo - Sophia's Lust à Go Go. Onder die naam zal Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust Ruurlo op zaterdag 12 november van dit jaar haar 155-jarig bestaan vieren.

Het is de bedoeling dat Sophia's Lust Go Go een groot muziekspektakel zal worden waaraan diverse vocalisten gaan deelnemen. Sophia's Lust gaat een groot orkest en een grote slagwerkgroep samenstellen van huidige leden met daarbij een groot aantal andere muzikanten.
Sophia's 'Lust is dan ook op zoek naar oud-leden, maar ook naar andere muzikanten die graag een aantal nummers met het concert mee willen spelen. Het hoeft niet perse een instrument te zijn waarmee men heeft meegespeeld in het orkest, andere instrumenten zijn ook zeer welkom (gitaar, piano etc.). Sophia's Lust zal deze instrumenten samenvoegen tot een groot orkest en een grote slagwerkgroep. Bespeelt men een instrument en lijkt het muzikanten leuk om mee te spelen met dit grote concert dan kan men zich zo spoedig mogelijk opgeven via het e-mailadres sophiaslustagogo@sophiaslust.nl. Sophia's Lust zal dan zo spoedig mogelijk contact opnemen voor verdere uitleg en details.


sophiaslustagogo@sophiaslust.nl


Cursus diersporen van IVN

Barchem - Kijken en onderzoeken. Voor natuurliefhebbers in de Noord en Midden Achterhoek verzorgt natuurorganisatie IVN een diersporen cursus. De deelnemers leren kijken naar kleine aanwijzingen die dieren achterlaten zodat zij 'door een andere bril' naar de omgeving gaan kijken.

Het wordt een zoektocht naar de sporen van dieren, zoals pootafdrukken, uitwerpselen en knaagsporen. Kan men die eenmaal herkennen dan ziet men misschien de dieren zelf ook eerder.

Tijdens de twee theorieavonden ligt het accent op de verschillende vormen van diersporen bij verschillende diergroepen. Vogelsporen zijn nu eenmaal anders dan die van herten. Uiteraard wordt er ook geoefend in het klaslokaal.
Daarna volgen twee praktijkexcursies en wel op de landgoederen van Hackfort in Vorden en Beekvliet in Barchem. De theorie avonden zijn op de woensdagen 6 en 13 april in dorpshuis 't Onderschoer in Barchem van 19.30 tot 22.00 uur.
De excursies vinden plaats op de zaterdagen 16 april en 21 mei van 9.00 tot 11.30 uur.

Kosten: veertien euro voor IVN- leden en achttien voor niet-leden, inclusief koffie en thee tijdens de excursies. Aanmelden graag vóór 26 maart.


ivnnma@gmail.com


Paastoertocht Motorclub Ruurlo

Ruurlo - De eerste toertocht van dit jaar van Motorclub Ruurlo is de Paastoertocht op eerste paasdag, zondag 27 maart. De start vindt plaats tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf het clubgebouw van MC Ruurlo aan de Vosheuvelweg.

De route wordt via Garmin geladen. Er kan individueel of in kleine groepjes worden gereden. De routelengte is 180 kilometer en gaat via Zwillbroek naar Duitsland en langs de Nederlandse grens naar het noorden om bij Deurningen in Twente weer de grens over te gaan. Verder gaat de route door Twente weer terug naar Ruurlo waar na afloop de paaseieren klaar staan. Het pauzeadres is halverwege de route bij Ria's Eetcafe in Mander.

Deelname kost vijf euro per rijder inclusief koffie.