Jelle Kleinhesselink (knielend) neemt het script nog even door voordat de camera begint te draaien. Foto: Joris Fotografie.
Jelle Kleinhesselink (knielend) neemt het script nog even door voordat de camera begint te draaien. Foto: Joris Fotografie. Foto: Jan Hendriksen

Ruurloër schrijft script voor de film 'Homo?! Boeit geen flikker!'

Ruurlo - Hij schreef in 2014 het toneelstuk 'Homo?!'. Momenteel is Ruurloër Jelle Kleinhesselink (18) op diverse locaties in Ruurlo en in andere kernen van Berkelland druk in de weer met opnames voor een film. Hij is namelijk de regisseur en schrijver van de film 'Homo?! Boeit geen flikker!' Afgelopen zaterdag en zondag 'draaide' Kleinhesselink op de eerste twee draaidagen scènes in onder meer Ruurlo, Geesteren en Borculo. Vakantieboerderij De Wilghenhoeve aan de Tolhutterweg was een van de opname locatie naast de praktijkschool MaxX Onderwijs in Neede.

Door Jan Hendriksen

Het toneelstuk Homo?!' vertelde twee jaar geleden het verhaal achter de 'Coming Out' van veel jongeren. Met het toneelstuk wilde Jelle Kleinhesselink aan de jeugd (14 tot 18 jaar) laten zien hoe het is om de stap te zetten naar hun 'Coming Out'. Het doel van Jelle Kleinhesselink met de film 'Homo?! Boeit geen flikker!' is om mensen bewust te maken dat homoseksualiteit iets is wat steeds vaker voorkomt en waar je steeds meer aan moet wennen. "Dat wennen, is geen probleem maar het 'mee omgaan' is een lastig iets. Ik wil jongeren laten zien dat het niet erg is om homo te zijn of een homo in je vriendengroep of omgeving te hebben. Maar ook dat het niet erg is dat je er aan moet wennen, dat het juist logisch is", aldus de Ruurloër. De film 'Homo?! Boeit geen flikker!' moet een aanleiding worden om het onderwerp homoseksualiteit te bespreken in een groep. Jelle: "We willen dat jongeren er bijvoorbeeld in klassikaal verband met elkaar over in gesprek gaan. Het taboe van homoseksualiteit moet verdwijnen en het moet gerespecteerd worden. Het moet geaccepteerd worden zodat er normaal over gesproken kan en mag worden." Vanuit heel Nederland wordt aan de film meegewerkt. Van acteurs uit Amsterdam, Purmerend en Heerhugowaard tot aan een productie assistent uit Utrecht. Ook de Ruurlose cameraman Albert Bakker wilde graag meewerken aan deze productie.

Jongens
In de film 'Homo?! Boeit geen flikker!' is Mees (16) er vorig jaar achter gekomen dat hij op jongens valt. Een jaar later weet hij het te accepteren van zichzelf. Alleen moet hij het nog vertellen tegen zijn ouders, erger nog tegen zijn vriendin Sandra. Sandra (15) is sinds groep twee al bevriend met Mees. Sinds een jaar hebben ze dikke verkering. Ze weten alles van elkaar, tenminste bijna alles. Sandra en Mees hebben een jaar verkering alleen niet iedereen weet dat op school. Dat wil Mees ook zo houden. Alleen Sandra boeit het eigenlijk niks. Ze is zo gelukkig met haar Mees, iedereen mag dat weten. Mees weet het echt niet meer. Hij staat op het punt om het tegen zijn ouders te vertellen. Iets houdt hem tegen. Op een avond besluit hij het onder het avond eten te vertellen. Stap één is gezet nu alleen nog aan Sandra vertellen. Alleen was dat nou wel zo verstandig?

Ware verhaal
Jelle Kleinhesselink: "Met "'Homo?! Boeit geen flikker!' wil ik het ware verhaal achter de coming out van vele homoseksuele jongeren vertellen." Jelle Kleinhesselink kwam in 2013 zelf tot de conclusie dat hij biseksueel is, of zoals hij het zelf altijd zegt: ''Ik val op mensen, op een gevoel, op een persoon!''.

De film ''Homo?! Boeit geen flikker' zal in oktober verschijnen. Voor meer informatie: www.homodefilm.nl.