Henk Haakmeester ontving van Ruud van der Linden van de landelijke bond de bronzen draagspeld. Foto: Jan Hendriksen.
Henk Haakmeester ontving van Ruud van der Linden van de landelijke bond de bronzen draagspeld. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Henk Haakmeester benoemd tot erelid Oranjeverenging Ruurlo

Ruurlo – "Totaal geen rekening mee gehouden. Wat een verrassing. Dankjewel allemaal." Ruurloër Henk Haakmeester (62) werd vorige week dinsdagavond tot zijn grote verrassing tijdens de algemene ledenvergadering in zaal De Keizerskroon benoemd tot erelid van Oranjeverenging Ruurlo. En als klap op de vuurpijl ontving Henk Haakmeester uit handen van algemeen bestuurslid Ruud van der Linden van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in Nederland de bronzen legpenning en draagspeld met oorkonde van de bond.

Door Jan Hendriksen

"Als blijk van grote waardering wegens grote verdiensten die gedurende vele jaren zijn bewezen aan de Oranjebeweging in Nederland in het algemeen en in het bijzonder de Oranjevereniging Ruurlo gedurende negentien jaar."
Bijna twintig jaar lang was Henk Haakmeester actief binnen het bestuur van Oranjeverenging Ruurlo. Vorige week nam hij als bestuurslid afscheid. Binnengehaald om binnen de ruim drieduizend leden tellende vereniging de ledenadministratie te automatiseren. Maar van het één kwam het ander. Een groot aantal jaren had Henk zitting in de Optochtcommissie die vorig jaar de allegorische optocht tijdens de Septemberfeesten een flinke impuls bezorgde.
Bestuurslid Ruud van Linden van de landelijke Koninklijke bond roemde naast de inzet van Henk Haakmeester de Oranjevereniging Ruurlo in het algemeen. "Jullie gaan met de tijd mee. Een nieuwe website, vrouwen aan de 'top' in het dagelijks bestuur. Een voorbeeld voor andere Oranjeverenigingen."
Naast Henk Haakmeester als voorzitter van de Optochtcommissie namen ook secretaris Anja Maas, penningmeester Hans ter Horst en Roland Kosters als voorzitter van de Commissie Feestweide afscheid van Oranjevereniging Ruurlo. Het viertal wordt respectievelijk opgevolgd door Peter ten Berge, Helma Roekevisch, Richard Haakmeester en Edwin Dieperink.

Reurle Live
Tijdens de ledenvergadering werd het programma voor Koningsdag en de Septemberfeesten 2016 gepresenteerd. Dit jaar ontbreekt in de programmering van de Septemberfeesten na drie jaar Reurle Live.
"Maar we zullen op donderdagavond met een goed alternatief komen tijdens het Stratenfeest", zo beloofde voorzitter Ineke Nijen Es.