De spelersgroep van 't Bruils Toneel zorgt voor aan aantal verrassingen. Foto: PR.
De spelersgroep van 't Bruils Toneel zorgt voor aan aantal verrassingen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Toneelvereniging Steeds Beter
gaat met blijspel 'Back to the Sixties'

Ruurlo - "We hebben voor het publiek een aantal verrassingen in petto. Welke? Dat vertellen we niet. Ze moeten maar komen kijken." Regisseuse José Lageschaar en de spelersgroep van Steeds Beter staan te popelen om Ruurlo op een spetterend toneelstuk te trakteren. Steeds Beter (Bruils Toneel) speelt in zaal De Keizerskroon eind deze maand en begin april driemaal het komische blijspel 'Back to the Sixties'. Dinsdagmiddag 29 maart is er om 14.00 uur speciaal voor ouderen een gratis voorstelling. De twee avondvoorstelling staan op vrijdag 1 en zaterdag 2 april geprogrammeerd. Aanvang beide avonden 20.00 uur.

Door Jan Hendriksen

In de komende dagen wordt er nog flink gerepeteerd door de groep. "We zijn nog volop in repetitie. De groep pakt het goed op. De beleving is prima. Ze kijken met plezier uit naar de voorstellingen", zo vertelt regisseuse José Lageschaar.

Zelf stond de Ruurlose ook al diverse malen voor Steeds Beter op de planken. Maar dit jaar staat José vóór de groep. En met veel passie en plezier. "Het is een fantastische groep om mee te werken." Ook als souffleur en als grimeur was ze al diverse malen actief voor de 'Bruilse' toneelvereniging. Een alleskunner op toneelgebied.

Met de inbreng van twee debutanten, waaronder de twintigjarige Emmaly Wezinkhof voert Steeds Beter ook dit jaar een verjonging door in de vereniging. "Daar kiezen we bewust voor. Op die manier blijft de continuïteit van de vereniging gewaarborgd en boren we telkens weer een nieuw jong publiek aan", zo verklaart voorzitter Bert te Winkel. Te Winkel behoort samen met Els Geurtsen, Bennie Hanskamp en Henk Klein Bluemink dit jaar tot de vaste groep 'acteurs' die op de planken staat.

'Love is all'
Back to the Sixties' is een toneelstuk in drie bedrijven geschreven door Rien Buunk uit Halle.
Harold Doorman, in Back to the Sixties gespeeld door Wilfred Hendriksen, is getrouwd met Maria (Els Geurtsen) en heeft de vader van Maria, Willem (Bennie Hanskamp), in huis genomen. Hoewel Harold dus Willem in huis heeft genomen heeft Willem blijkbaar een ontzettende hekel aan Harold, of is het misschien allemaal maar spel?
Op een gegeven moment wil Harold een stopcontact repareren maar dat gaat helemaal fout. Hij krijgt een enorme opdonder van de elektriciteit en is danig in de war en denkt Harold dat hij in de jaren zestig leeft en is dan ook van mening dat 'love is all' en dat de Amerikanen Vietnam moeten verlaten.

Kortom volop redenen om naar een van de voorstellingen van Steeds Beter te komen kijken. De spelersgroep bestaat verder uit Marian Peters en debutante Anja Schuurman. Soufleur is Anita Harbers.

Toegangskaarten
Kaarten zijn voor de twee avondvoorstellingen op 1 en 2 april in voorverkoop te bestellen bij Bert te Winkel, tel. 0573 461003.


https://nl-nl.facebook.com/steedsbeter