Luke Blikman, Maik Hendriksen, Gerjan Olthuis, Stein Reulink en Max Kleine. Foto: PR.
Luke Blikman, Maik Hendriksen, Gerjan Olthuis, Stein Reulink en Max Kleine. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Ultieme Strong Viking Mud Run met spectaculaire hindernissen

Ruurlo - Survival runs. Wie kent ze niet. Die van Beltrum is de meest bekende in de Achterhoek. Steevast begin januari prijkt dit mega sportevenement met meer dan duizend deelnemers op de agenda. Maar van de Strong Viking Mud Run heeft menigeen nog nooit gehoord. Ruurloƫr Gerjan Olthuis nam al eens eerder deel aan dit sportieve uitdagende evenement. Voor zijn vrienden Luke Blikman uit Ruurlo, Max Kleine uit Vorden, Stein Reulink uit Hengelo (G) en Maik Hendriksen uit Ruurlo was de deelname zaterdag in Wijchen aan de Strong Viking Mud Run een primeur.

Door Jan Hendriksen

Naast de vele, unieke en spectaculaire hindernissen kregen de deelnemers tijdens deze Strong Viking Mud Run ook nog te maken met heel veel modder. En dat leverde prachtige beelden op. Hardlopen tijdens deze run wordt gecombineerd met het nemen van obstakels en heeft als missie om deelnemers fysiek en mentaal sterker te maken. Na een korte warming-up van een trainingscoach ging het vijftal van start. Negentien kilometer afzien. 45 officiƫle obstakels, met daarnaast de grootste hindernis: het koude water, met een buitentemperatuur van negen graden. "Je kunt je voorstellen dat je spieren lekker warm zijn van het hardlopen en je vervolgens meerdere malen door heel koud water moet dat dit niet erg prettig is. Soms moesten we zelfs kopje onder", zo verklaart Gerjan Olthuis.
Tijgeren onder het prikkeldraad, een vijf meter hoge schans op rennen, drie meter hoge muren beklimmen, hamer gooien, een twintig kilo zware zandzak meenemen over een driehonderd lange baan waarbij nog eens verhoging op moest worden getijgerd. Zwaar genoeg! Gerjan Olthuis. "Gelukkig waren we met ons vijven en konden we elkaar goed ondersteunen, een voetje geven of aanmoedigen. Ondanks alle zware hindernissen hebben wij ons doel bereikt. We kijken met plezier en een hoge dosis spierpijn terug op een sportief evenement."