Goede wedstrijd voor twirlers van de Volharding. Foto: PR
Goede wedstrijd voor twirlers van de Volharding. Foto: PR Foto: Verona Westera

Goede twirl-wedstrijden Volharding uit Borculo

BORCULO - De meiden van Volharding hebben vorige week meegedaan aan de twirlwedstrijden van de NTSB (Nederlandse Twirl Sport Bond) in Waalwijk. Hierbij zijn weer een hoop prijzen behaald door de meiden. In de categorie 8-11 jaar behaalde Noa Liebrand een vierde plaats. In de categorie 12-14 jaar behaalde Shakira Finke een derde plaats. Anouk Schuilenborg behaalde een tweede plaats en Joselyn Radstaak een eerste prijs. Nienke Enzerink behaalde met Artistic een tweede plaats en met de twirling werd ze negende. Esmee Hekkelman heeft twee keer een plaatsingsscore behaald voor het aankomende NK. Een mooie prestatie voor deze meiden.


Finaleplaatsen voor meidenselectie DOS

Barchem - De gymnastiekmeisjes van de Barchemse DOS selectie hebben vorige week hun derde voorwedstrijd in de zesde divisie geturnd in de turnhal in Doetinchem. En ook deze keer werd er een medaille verdiend.

In de eerste wedstrijdronde turnden de meisjes Instap D3 en hierbij werd Maud Holsbeeke tweede, Richelle Haitink zesde en Bo Benning achtste. Door hun goede resultaten in alle drie voorwedstrijden hebben Bo, Maud en Richelle zich alle drie geplaatst voor de finale op 28 mei. Een prachtige prestatie in hun eerste wedstrijdseizoen. In de tweede wedstrijdronde turnden de andere meisjes van de DOS selectie. In een groep van twintig deelneemsters eindigden zij vlak achter elkaar met als beste klassering de negende plaats voor Noa Koeleman, Esmee Sleumer werd tiende, Ienske Blanckenborg elfde, Suzanne Lemmers dertiende en Mayke Visschers vijftiende. Ook hier werden finaleplaatsen behaald en wel door Noa, Ienske en Mayke. Esmee en Suzanne zijn eerste en tweede reserve voor de finale. Voor deze meisjes was het ook het eerste wedstrijdseizoen en is het behalen van de finale een mooie bekroning van het seizoen.


De Barchemse meiden die deelnamen aan de regiowedstrijden in Doetinchem. Foto: PR.