Edith Tolk, Rob Los en Pieter van Felius (v.l.n.r.). Foto: Jan Hendriksen.
Edith Tolk, Rob Los en Pieter van Felius (v.l.n.r.). Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Eminent Wonen & Zorg exploitant van Villa Roderlo en La Fontaine

Ruurlo - Na bijna negentien jaar gezamenlijk woon- en zorgvoorzieningen Villa Roderlo en La Fontaine in Ruurlo gerund te hebben vinden Pieter van Felius (63) en Edith Tolk (61) het moment gekomen om het wat rustiger aan te doen en eens iets anders te gaan doen dan ondernemen in de zorg. De firma is per 1 april overgenomen door Eminent Wonen & Zorg van Rob Los (37) uit Zutphen. Rob Los was tot voor kort werkzaam als manager bij het Medisch Centrum Twente in Enschede.

Door Jan Hendriksen

In 1997 startten Pieter van Felius en Edith Tolk met Villa Roderlo in een monumentale villa aan de Groenloseweg. Na jarenlang in het verpleegkundig management van reguliere zorginstellingen te hebben gewerkt vond Pieter van Felius het tijd om zijn visie op kleinschalige zorg aan ouderen in de praktijk te brengen. Professionele 24-uurs zorgverlening in een vertrouwde, huiselijke omgeving bleek een succes. In mei 2003 opende een tweede voorziening, La Fontaine, haar deuren in het voormalige postkantoor van Ruurlo. Dat hiermee in een behoefte werd voorzien bleek wel uit het feit dat er in de loop der jaren steeds meer kleinschalige woon-zorg voorzieningen bij zijn gekomen, vaak op particulier initiatief. In Villa Roderlo en La Fontaine is, samen met een toegewijd team van 25 parttime medewerkers, een prettige woonomgeving voor maximaal zestien ouderen gecreëerd, waarbij bewoners altijd centraal hebben gestaan. De laatste jaren is daar kortdurende opvang na ziekenhuisopname en dagopvang bijgekomen.
In de afgelopen periode zijn Pieter van Felius en Edith Tolk actief op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Deze hebben zij gevonden in de persoon van Rob Los, die vol enthousiasme klaar staat om de onderneming over te nemen en als manager, samen met het bestaande team, de goede zorg en het prettige wonen te blijven realiseren. Na jaren gewerkt te hebben binnen grote organisaties in de gezondheidszorg is het tijd voor Rob Los om verder te gaan als zelfstandig ondernemer. "Ik had de intentie om een zelfstandig bedrijf te starten in de zorgsector. En toen ik in gesprek kwam met Pieter en Edith zijn we snel tot elkaar gekomen. Hulpvragen en behoeften van ouderen veranderen. Kleinschalige, op de persoon gerichte zorg is een antwoord op deze veranderingen. Hier wil Eminent Wonen & Zorg in bijdragen", aldus Los. Met de start van Eminent Wonen & Zorg zullen de namen van de panden Villa Roderlo en La Fontaine gehandhaafd blijven. Tevens zal de inzet om goede op de persoon gerichte zorg in een kleinschalige woonomgeving te realiseren, blijvend zijn. Daarnaast wil Eminent Wonen & Zorg het concept van dagzorg verder door ontwikkelen.
Rob Los: "Mensen willen langer thuis wonen met goede zorg van professionals, familie of andere mantelzorg. Dagzorg biedt professionele begeleiding en verzorging op één van de villa's en kan eventueel gecombineerd worden met een overnachting. Op deze manier krijgen mensen de juiste op hen toegesneden zorg en kan de thuissituatie tijdelijk ontlast worden van de vaak intensieve zorg voor familie of partner."


ParkinsonNet presenteert zich

ACHTERHOEK - ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek houdt op zaterdagmiddag 16 april een netwerkmarkt om zich voor te stellen en iedereen te informeren over wat de regionale behandelaars van ParkinsonNet mensen met Parkinson of Parkinsonismen in de regio kunnen bieden.

Parkinson Net Winterswijk / Achterhoek wil in het kader van Wereld Parkinson Dag, 11 april, aandacht vragen voor het netwerk van gespecialiseerde zorgverleners, dat in deze regio sinds 2009 actief is. ParkinsonNet is een landelijk netwerk, bedoeld om de kwaliteit van zorg voor mensen met Parkinson(ismen) te verbeteren. Het netwerk bestaat uit fysiotherapeuten/oefentherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten met specifieke expertise in de behandeling van Parkinson. Deze zorgverleners staan garant voor een deskundige behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson in de directe woonomgeving en werken nauw samen met de parkinsonverpleegkundigen (in deze regio: Anoek Forkink en Mariël ten Brinke) en neurologen van onder andere het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. De netwerkmarktis van 11.00 uur tot 13.30 uur bij Centrum in Beweging, Patronaatsstraat 10 te Lichtenvoorde.


www.parkinsonnet.nl