Badmeester Rick Blasman was vorige week druk in de weer om het kleine bassin te reinigen. Foto: Jan Hendriksen.
Badmeester Rick Blasman was vorige week druk in de weer om het kleine bassin te reinigen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Zwembad De Meene introduceert

nieuwe zwemabonnementen

Ruurlo - Wanneer men de abonnementsprijzen van zwembad De Meene in de onlangs verschenen zwembadkrant bekijkt zal het zijn opgevallen dat het dit jaar wederom verstandig is om een abonnement al in de voorverkoop aan te schaffen. Tijdens de voorverkoop avonden op het zwembad, maandag 11- en woensdag 13 april, kan men de abonnementen namelijk aanschaffen tegen een extra voordelig tarief. Omdat er dit jaar overgestapt gaat worden op een nieuw abonnementensysteem kan het wel zijn dat men wat langer moet wachten dan normaal.

Zwembad De Meene is meer dan alleen zwemmen!. In 1973 opende zwembad De Meene voor het eerst haar deuren, op zondag 24 april zal alweer het 43e seizoen beginnen. Met name de laatste twee jaar is er veel veranderd. Zwembad De Meene is anno 2016 méér dan alleen een zwembad. Zwembad de Meene is de ideale plek voor een dag plezier. Niet alleen ouders en/of hun kinderen maar ook bedrijven weten inmiddels de weg naar het zwembad te vinden voor een 'teambuildingsdag op maat' voorgeschoteld krijgen. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo was zich ervan bewust dat er wat moest gebeuren om het zwembad rendabel te houden.

Begin vorig jaar is er om energiekosten te besparen een afdekdeken aangeschaft en eind vorig jaar kon het bestuur dankzij een anonieme gift een tweede afdekdeken aanschaffen. Niet voor niets is er daarnaast vorig jaar een zeer succesvolle vrijwilligersactie gestart. Inmiddels is er een vaste groep vrijwilligers die op en rond het zwembad geweldig werk verricht. Het afgelopen seizoen is afgesloten met een gezellige barbecue waar ook de belofte werd gedaan om er in 2016 weer een mooi seizoen van te maken.

Abonnement wordt pasje
Dit seizoen zal hopelijk voor velen het zwemseizoen weer beginnen met de aanschaf van een abonnement. "Een lang gekoesterde wens van Stichting Zwembad Ruurlo was het vervangen van het verouderde abonnementensysteem. Mede dankzij sponsoring van de Regiobank komt er nu een nieuw systeem. Het abonnement zal vanaf dit seizoen een pasje zijn. De bedoeling is dat het pasje meerdere jaren meegaat zodat het de komende jaren nog makkelijker wordt om een abonnement te verlengen. Daarnaast kan men met dit abonnement zelf 'inchecken' terwijl de controle beter wordt. Het is de bedoeling dat met het inchecken de foto bij de kassa voor het personeel zichtbaar wordt", zo verklaart bestuurslid Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo.Bestuur en medewerkers van Stichting Zwembad Ruurlo hopen van harte dat er tijdens de komende voorverkoopdagen veel abonnementen zullen worden verkocht. Bas Bernauer: "Al is het alleen maar om te laten merken dat men net als wij als stichting en het personeel trots zijn op Ruurlo en haar zwembad en op die manier helpt men het voortbestaan van dit mooie bad te garanderen."

Opening
Het zwemseizoen zal op zondag 24 april vanaf 10.30 uur meteen goed beginnen. Tijdens deze (gratis toegankelijke) openingsdag staan een aantal spectaculaire activiteiten op het programma. Hierover de komende weken meer informatie in Achterhoek Nieuws.