Een groot deel van de winnaars van het boogschiettoernooi 2016. Foto: PR.
Een groot deel van de winnaars van het boogschiettoernooi 2016. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Buurtschappen winnaars

boogschiettoernooi De Gouden Treffer

Ruurlo – Boogschutters uit de buurtschappen Brouwershoek (Ruurlo), Dijkhoek (Borculo) en Vrochterhoek (Barchem) domineerden in de afgelopen weken de 36ste editie van het jaarlijkse boogschiettoernooi van Handboogschietvereniging De Gouden Treffer. Diverse winnaars van het toernooi voor straten, buurtverenigingen, bedrijven, vriendenteams en families waren Goede Vrijdag in schietlokaal 't Schutterhome aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen. Ook dit jaar werden er weer talloze prijzen verdeeld onder de 231 deelnemers. In totaal namen 56 viertallen deel aan het toernooi dat op vier avonden in de maand maart plaatsvond. Winnaars van het toernooi werden Dijkhoek 2 (mannen), Dijkhoek 1 (vrouwen), Brouwershoek 2 (gemengd) en Vrochterhoek 5 (jeugd).

Door Jan Hendriksen

Bij de vrouwen eindigde evenals vorig jaar Dijkhoek (1) met 817 punten als eerste. Het winnende team bestond uit Hanneke Mesland, Dini te Slaa, Nienke te Slaa en Suzanne Klein Bluemink. Als tweede eindigde Gotinkveld 1 met 777 punten en als derde Vrochterhoek 1 met 734 punten. Bij de mannen won het team van Dijkhoek 2 bestaande uit Erik Klein Bluemink, Gerwin Pardijs, Dinand Mesland en Gerrit te Slaa met 859 punten het toernooi gevolgd door 't Broek 2 met 847 punten en Brouwershoek 1 met 842 punten. In de gemengde klasse ging de overwinning naar Brouwershoek 2 (Nico Mennink, Henk Mennink, Gerjanne Wezinkhof en Remco Meerbeek) met 854 punten. Als tweede eindigde De Poeltjes (Borculo) met 837 punten en De Stroet 3 uit Vorden werd derde met 807 punten. Bij de jeugd nam dit jaar maar een team deel: Vrochterhoek 5 bestaande uit Bouke en Ienske Blanckenborg en Mayke en Tymen Visschers (695 punten)
In het individueel klassement scoorde bij de vrouwen Suzanne Klein Bluemink (Dijkhoek 1) met 228 punten het hoogste puntenaantal gevolgd door Nicole Rensink (De Poeltjes) met 217 punten en Joke te Winkel (Brouwershoek 5) met 214 punten. Sander Kranenbarg (Soldatenhuis 2) werd bij de mannen individueel winnaar met 223 punten gevolgd door Gertjan Uilenreef (Wierssenhook 1) met 221 punten en Gerard Scheper (Willem Alexanderlaan) met 220 punten punten. Bij de meisjes behaalde Ienske Blanckenborg (Vrochterhoek 5) met 189 punten de hoogste score en bij de jongens Bouke Blanckenborg (Vrochterhoek 5) met 199 punten. De Fairplay beker werd aan De Poeltjes uit De Dijkhoek uitgereikt bestaande uit Nicole Rensink, Bert en Gerrit Klein Poelhuis en Gerrit Centen.