Er waren hoofdrollen weggelegd voor Bennie Hanskamp (l) en Wilfred Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen.
Er waren hoofdrollen weggelegd voor Bennie Hanskamp (l) en Wilfred Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Veel enthousiaste reacties voor

toneelvereniging Steeds Beter

Ruurlo - Toneelvereniging Steeds Beter heeft de afgelopen week drie bijzonder succesvolle uitvoeringen gegeven. Dinsdagmiddag genoten de Ruurlose senioren van de ontwikkelingen in huize Doorman. Vrijdagavond speelde de toneelgroep voor een goed bezette zaal en zaterdagavond zelfs voor een overvolle zaal het blijspel 'Back to the Sixties'.

Omdat Steeds Beter zijn publiek graag een verrassend avondje uit wil aanbieden, was er dit jaar extra aandacht besteed aan de aankleding van de zaal. Er hingen rondom teksten zoals 'Love peace not war', er klonk muziek uit de jaren zestig, er waren kleren uit het hippietijdperk te zien en de bezoekers konden 'chillen' op zitzakken. Zo was er niet alleen op het toneel maar ook in de zaal van alles te beleven. Voor het eerst gebruikte Steeds Beter microfoons. Dankzij de geluidsmensen van toneelvereniging De Heide in Halle waren de spelers nog beter te verstaan. De schrijver van Back to the Sixties, Rien Buunk, kwam zaterdagavond hoogstpersoonlijk naar de uitvoering kijken. Steeds Beter was namelijk de eerste vereniging die dit blijspel opvoerde. De schrijver had genoten, zo vertelde hij na afloop.
Het blijspel draait om Harold Doorman die in de hippiejaren denkt te zijn beland als hij een ongelukje krijgt bij het repareren van een stopcontact. Ondanks pogingen van zijn familie en buren om hem op andere gedachten te brengen, blijft Harold (gespeeld door Wilfred Hendriksen) zich gedragen alsof hij in zijn favoriete jaren zestig leeft. De spelers hadden de lachers snel op hun hand. Dat begon al meteen bij het gemopper tussen Harold en zijn schoonvader Willem Jansen (gespeeld door Bennie Hanskamp). Origineel was ook de opkomst van Harold halverwege het stuk. Al protesterend liep hij van achter uit de zaal met een spandoek naar voren. Dat was even schrikken voor de bezoekers toen ze opeens oog in oog stonden met een hippie met spandoek.Het publiek heeft duidelijk genoten van de hilarische taferelen op het toneel. Er was na afloop een groot applaus voor de complete spelersgroep, die verder bestond uit Els Geurtsen, Bert te Winkel, Marian Peters, Henk Klein Bluemink, de debutanten Emmaly Wezinkhof en Anja Schuurman, souffleur Anita Harbers en regisseur José Lageschaar. Voorzitter Bert te Winkel is zeer tevreden. "We kregen na afloop veel enthousiaste reacties. Dat is mooi want daar doen we het natuurlijk voor. We hopen dan ook iedereen volgend jaar weer terug te zien."