Harmonieorkest in actie. Foto: PR Excelsior
Harmonieorkest in actie. Foto: PR Excelsior Foto:

Met Excelsior op pop muzikale tijdruimtereis

GELSELAAR - Muziekvereniging Excelsior geeft op zaterdag 16 april een donateursconcert in Sportzaal De Benneker. Het publiek wordt meegenomen op een pop-muzikale tijdruimtereis. Een bijzondere reis die alleszins de moeite waard is. Het geluid van Excelsior wordt ondersteund door passende geprojecteerde beelden en speciale effecten. Daarnaast worden deze avond vijf jubilarissen gehuldigd.

Om 19.30 uur begint de jeugddrumband, waarna achtereenvolgens het leerlingenorkest en de malletband optreden. Zij spelen diverse nummers die verband houden met het thema. Na de pauze verzorgt het harmonieorkest de echte pop-muzikale reis door de twintigste eeuw. Men begint in de 'roaring twenties' en doet vervolgens ieder decennium aan om te eindigen in de jaren '90. De entree bedraagt € 3 voor volwassenen. Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben gratis toegang. Het bestuur van Excelsior wil de donateurs graag goed informeren over de activiteiten van de vereniging. Aan de flyer die in en om Gelselaar verspreid gaat worden, zal een strookje komen waarop donateurs kunnen aangeven wanneer ze in de toekomst per e-mail een activiteitenagenda willen ontvangen. Dit strookje kan dan op 16 april worden ingeleverd. Donateurs die 16 april onverhoopt verhinderd zijn of de flyer niet ontvangen hebben, mogen hun naam en (e-mail)adres ook doormailen naar excelsiorgelselaar@online.nl.


Oproep voor vrouwen met kanker

BELTRUM - Een op de drie Nederlanders krijgt momenteel kanker. De paniek slaat toe. Wat zijn nog je mogelijkheden? Een periode van onmacht, verdriet en wanhoop volgt vaak. Vaak volgt een zwaar traject met behandelingen. Na zo'n traject is een tijd van rust nemen, maar ook van onzekerheid. Soms is het fijn om even bezig te zijn met andere dingen. Dat kan op zondag 22 mei. Die dag wordt voor de tiende keer een verwendag voor vrouwen met kanker gehouden. Vrouwen kunnen zich die dag van 9.30 uur tot 16.00 uur in de watten laten leggen op Landgoed t Hulsevoort, Bruggertweg 2 in Beltrum. Dames kunnen naar de kapper (ook als zij een pruik dragen), of genieten van een lichaamsmassage, een voetreflex en voetmassage. Maar ook een gezichtsbehandeling is mogelijk. Maar er zijn nog veel meer activiteiten. Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de site: www.hulsevoort.nl. Tussen de middag is er een uitgebreide lunch. Deze wordt aangeboden door de winkeliers in Berkelland, elk jaar een andere plaats. Voor 2016 zijn dat de ondernemers uit Neede. Er is een workshop waar men samen met anderen, in kleine groep, een mooie herinnering aan deze dag kan maken. Tenslotte kan men een foto van zichzelf laten maken. Die per mail naar de dames toegestuurd kan worden. Opgeven kan via telefonisch of via de site.


www.hulsevoort.nl. Info via:0544-487010 of 06-55733458