Trio Sandra Vanreys verzorgde een gastoptreden tijdens het koffieconcert van De Berkelzangers. Foto Jan Hendriksen.
Trio Sandra Vanreys verzorgde een gastoptreden tijdens het koffieconcert van De Berkelzangers. Foto Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

De Berkelzangers trappen lustrumjaar af samen met Trio Sandra Vanreys

Ruurlo/Borculo - De Berkelzangers uit Borculo vieren dit jaar hun vierde lustrum. En dat laten de mannen niet zomaar aan zich voorbij gaan. Men pakt groots uit. Zondag werd met een koffieconcert in zaal De Keizerskroon in Ruurlo de aftrap van de lustrumactiviteiten gegeven. En voor die locatie was niet zomaar willekeurig gekozen. Een achttal leden van het 42-koppige mannenkoor komt namelijk uit Ruurlo. Naast De Berkelzangers trad ook het Trio Sandra Vanreys uit Aalten op. Naast country zong het trio folk- en hedendaagse popmuziek. En dat leverde een afwisselend en een zeer geanimeerd concert op.

Door Jan Hendriksen

Het goed bezochte koffieconcert was de opmaat voor diverse lustrumactiviteiten dit jaar in het kader van het twintigjarig bestaan van De Berkelzangers. Naast het jubileumconcert op zaterdagavond 5 november in zaal Peters in Borculo met medewerking van de ABBA - Tribute band moet de Caribbean Night op vrijdagavond 24 juni ook één van de hoogtepunten van het lustrumjaar worden. De Caribbean Night is dan de opwarmer van de Weerkomdagen in Borculo. Het wordt een waar muziek- en showspektakel. Naast optredens van een Brassband en Steelband is er een Samba show met rijk uitgedoste danseressen. Natuurlijk mag ook een Limbo dans- en vuurwerkshow niet op een Caribbean Night ontbreken. En compleet wordt het programma met een optreden van de Berkelzangers, geheel in de muziek- en kledingstijl van deze avond. Dit alles kan men gratis op 24 juni vanaf 20.30 uur gaan meemaken op de Markt.
Het sterke punt van de Berkelzangers is dat men een eigen begeleidingscombo heeft. Hiermee onderscheid men zich nadrukkelijk van veel andere gezelligheid- en shantykoren. De leden komen niet alleen maar meer uit Borculo. Bijna alle Berkellandse kernen zijn vertegenwoordigd in het koor. Elke week wordt er dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur gerepeteerd in ontmoetingscentrum Het Hof in Borculo. Het repertoire van het koor bestaat uit Nederlands-, Duits - en Engelstalige populaire liederen (waaronder veel Evergreens). Invloeden van dialectgroepen als Normaal, Boh Foi Toch en de Spitfires zorgden voor de Achterhoekse inbreng qua repertoire. Het koor zingt vier stemmig. Het geheel staat onder leiding van dirigent Lodewijk van Houwelingen uit Geesteren.