Jeroen Beijer biedt in zowel Ruurlo als Borculo wekelijks een zeer uitgebreid assortiment aan. Foto: Jan Hendriksen.
Jeroen Beijer biedt in zowel Ruurlo als Borculo wekelijks een zeer uitgebreid assortiment aan. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Bloemist Jeroen Beijer welkome

aanvulling op Ruurlose weekmarkt

Ruurlo - De 23-jarige Jeroen Beijer uit Deventer is sinds 1 april de vaste standplaatshouder met bloemen en planten op de weekmarkt in Ruurlo. Op de Borculose weekmarkt had de Deventenaar op woensdagmorgen al twee jaar een vaste standplaats. "Maar na een proefperiode van een maand heb ik van de gemeente Berkelland -die zowel de Borculose als Ruurlose markt verpacht- ook op vrijdagmorgen een vaste standplaats in Ruurlo gekregen. En daar ben ik ontzettend blij mee."

Door Jan Hendriksen

Jeroen Beijer groeide letterlijk en figuurlijk tussen de bloemen en planten op. Zijn ouders Vincent en Luzan Beijer exploiteren namelijk al meer dan 25 jaar Bloemen- en Plantenhandel Beijer. "Ik ging als jonge jongen al mee naar de markten die mijn ouders wekelijks bezochten. 's Morgen vroeg uit bed om op tijd alles in gereedheid te brengen. Dat was toen ook al mijn lust en leven", zo vertelt Jeroen als de ene na de andere Ruurloƫr zich belangstellend meld bij zijn kleurrijke bloemenkraam op deze eerste voorjaarsvrijdag van april. De gemeente Berkelland zocht nadat Bloemenhandel Grooters uit Eibergen zich had teruggetrokken naar een opvolger in Ruurlo. "Toen ik hoorde dat hij ging stoppen heb me direct bij de gemeente gemeld dat ik belangstelling had voor een standplaats. Na een proefperiode van vier weken kreeg ik eind maart een definitieve toezegging. En daar ben ik ontzettend blij mee. Ruurlo is een goed bezochte weekmarkt. In de eerste weken heb ik al een uitermate goede omzet gedraaid", zo verklaart Jeroen die op vrijdag na de Ruurlose markt zijn handel verplaatst naar het naburige Hengelo.

Kwaliteit
Bij Bloemen- en Plantenhandel Beijer staat kwaliteit hoog in het vaandel. Jeroen: "'Samen met mijn vader kopen we de bloemen en planten rechtstreeks op elke maandag en donderdag op de veiling in Aalsmeer. Door zelf in te kopen kunnen wij scherpe prijzen hanteren en de beste kwaliteit waarborgen. Wij garanderen zelf de kwaliteit van onze bloemen." Naast Ruurlo, Borculo en Hengelo (G) bezoekt Jeroen ook de weekmarkt in Ulft. "Mijn vader en moeder zijn wekelijks op dinsdag en zaterdag in Doetinchem, op woensdagmorgen in Lochem en woensdagmiddag in Gorssel op de weekmarkt te vinden. Daarnaast hebben ze nog op vrijdag een standplaats op het Graafschapterrein in Lochem."

Breed assortiment
Bloemen- en Plantenhandel Beijer biedt in zowel Ruurlo als Borculo wekelijks een zeer uitgebreid assortiment aan. Jeroen: Naast de gebruikelijke bloemsorteringen hebben wij seizoensgebonden bloemen in ons assortiment. Daarbij moet je denken aan tulpen, gladiolen, zonnebloemen pioenrozen, lelies alstroemeria's en viooltjes." Naast de Ruurloƫrs zijn ook de collega's van Jeroen Beijer in hun nopjes met de nieuwe bloemen- en plantenhandelaar op de weekmarkt in Ruurlo. "Jeroen is een welkome aanvulling met zijn brede assortiment. Een echte verrijking voor de markt", aldus Herman Westerveld van Westerveld Groente- en Fruithandel namens al zijn collega marktondernemers.