Een repetitie van het mannenkoor. Foto: PR
Een repetitie van het mannenkoor. Foto: PR Foto: Verona Westera

Concert Borculo's Mannenkoor met dubbelkwartetten

BORCULO - Ook dit jaar voert het Borculo's Mannenkoor weer het traditionele voorjaarsconcert uit. En ook dit keer zal de toehoorder kunnen genieten van een verfrissende opzet van de uitvoering. Het concert wordt gegeven op zaterdag 23 april in het bekende zalencentrum Peters aan de Steenstraat in Borculo. De aanvang is om 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt € 10.

Het denkbeeldige imago van een mannenkoor en de daarmee samenhangende liederen, is al vele jaren vervangen door een moderne opzet van het repertoire. De liederen zijn veel gevarieerder geworden. Er wordt een breed scala ingestudeerd en ten gehore gebracht. Zo zal er op deze avond een mix van musicalliederen gezongen worden van de bekende Engelse musicalschrijver Andrew Lloyd Webber. Op het programma onder andere de titelsongs the Phantom of the Opera, Don't cry for me Argentina, Jesus Christ Superstar. Een ander soortgelijk lied is Yesterday. Naast deze musicalliederen zijn er uitbundige bergliederen - La Montanara en Sierra Madre, maar ook het stoere truckerslied King of the Road, naast het liefelijke Engelse the Rose.
Zelfs Boudewijn de Groot zal niet ontbreken met zijn muzikale versie van De verdronken Vlinder, met de tekst van Lennart Nijgh.

Behalve deze door het gehele koor te zingen liederen, is er vorm gegeven aan een geheel nieuwe opzet, die als verrassende toevoeging aan dit repertoire mag gelden. Vanuit de koorleden en onder de bezielende leiding van dirigent, Christo Guenov, zijn een drietal dubbelkwartetten samengesteld, met twee stemmen per stemsoort. Elk kwartet zal een aantal liederen gaan zingen: Duitse liederen, Amerikaans folksongs, maar ook Het Dorp van Wim Sonneveld.


Recordaantal deelnemers school voetbaltoernooi bij Reünie in Borculo

Borculo – Voetbalvereniging Reünie organiseert ook dit jaar het schoolvoetbal voor de groepen 5/6 en 7/8 van de basisscholen uit de voormalige gemeente Borculo.

De organisatie die in handen is van Remco van den Berg en Kees Bosma heeft dit jaar bepaald geen eenvoudige opgave, want er hebben zich een record aantal teams maar liefst 44, twintig bij de groepen 5 en 6 en zelfs 24 bij de groepen 7 en 8, aangemeld en dat zorgt ervoor, dat er ook heel veel vrijwilligers nodig zijn om de wedstrijden in goede banen te leiden.
Op woensdag 13 april is het de beurt aan de groepen 5 en 6 en op woensdag 20 april spelen de kinderen van groep 7 en 8 aan het toernooi.

Er strijden niet alleen jongens om de titel, maar ook veel scholen hebben één of meerdere meisjesteams ingeschreven.

De winnaars van de groepen mogen zich schoolvoetbalkampioen van Borculo noemen en zij vertegenwoordigen Borculo in de volgende ronde: de regiofinale. De halve finale voor groep 5 en 6 wordt op woensdag 18 mei gehouden bij de Sprinkhanen in Didam en de finale is op zaterdag 4 juni bij OVC'21 in Ommen. Groepen 7 en 8 moeten nog een extra hobbel nemen: de Regiofinale die is op woensdag 11 mei bij FC Winterswijk.

De winnaars van dit toernooi gaan naar de halve finale op woensdag 25 mei bij Quick'20 in Oldenzaal en de winnaars van dit toernooi gaan ook naar de finale in Ommen op zaterdag 4 juni.


Eindstanden competitie Vereniging Openbaar Onderwijs Ruurlo

Ruurlo - W. Eggert en N. de Wilde en H Aagten en F. Wopereis zijn de winnaars van de kaartcompetitie 2015-2016 van Vereniging Openbaar Onderwijs Ruurlo geworden. W. Eggert en N. de Wilde wonnen de klaverjascompetitie en H Aagten en F. Wopereis de kruisjascompetitie.

Op donderdag 31 maart werd de laatste competitieronde gespeeld in zaal De Keizerskroon. Winnaars van de veertiende speelronde waren W. Eggert en N. de Wilde bij het klaverjassen en H. Schutte en W. Schutte bij het kruisjassen.

Einduitslagen: Klaverjassen:1. W. Eggert en N. de Wilde 68396 punten; 2. W. Straver en J.H. Alfing 65098 punten; 3. M. Eggert en L. Steenbreker 65049 punten; 4. J. de Boer en L. Heppe 63687 punten; 5. G. Rijkenbarg en A. Kerkwijk 63301 punten; 6. D. Andringa en E. Klein Bluemink 63214 punten; B. te Veldhuis en H. te Veldhuis 63114 punten; 8. H. Nijenhuis en G. Stokkink 59375 punten.
Kruisjassen: 1. .H. Aagten en F. Wopereis 52499 punten; 2. .H. Kuenen en E. Kuenen 51313 punten; 3. J. Ligtenbarg en G.J. Bosman 50245 punten; 4. H. Schutte en W. Schutte 49589 punten; 5. J. Eggink en H. Nieuwenhave/te Winkel 47827 punten;. 6. H.Abbink en Th. Tackenkamp 47299 punten.
In het seizoen 2016-2017 begint de competitie op donderdag 15 september in zaal De Keizerskroon.