De actievoerders in Den Haag met Henk Krol. Foto: Ferry Broshuis
De actievoerders in Den Haag met Henk Krol. Foto: Ferry Broshuis Foto:

Steeds meer steun voor actiegroep
'Herstel van Onrecht'

Groeiende aandacht van politiek

LIEVELDE - Enkele weken geleden berichtte deze krant over de frontale Achterhoekse aanval op het pensioenbeleid van de centrale overheid. In dat artikel werd ook gesteld dat de actievoerders hun actie van landelijke omvang zouden maken. De actiegroep heeft inmiddels vanuit het hele land steunbetuigingen en instemming ontvangen.

Door Ferry Broshuis

Een teken dat de weerstand tegen de pensioenpolitiek van het rijk alsmaar groeiende is. En de actiegroep, die bestaat uit Joop Beuting, Ger Saris, Martin Simons en Nelleke de Jong, heeft intussen de problematiek ook onder aandacht van Den Haag weten te brengen.

50PLUS
Op 4 april hebben de leden van de actiegroep in Den Haag gesprekken gevoerd met de Partij 50PLUS en daarbij waren aanwezig Henk Krol, fractievoorzitter en Tweede Kamerlid, John Struijlaard, voorzitter hoofdbestuur en Statenlid Zuid Holland, Henk van Elst, voorzitter 50PLUS Gelderland, en Simons Geleijse, secretaris Tweede Kamerfractie. De Achterhoekse actievoerders vonden daar veel begrip voor hun standpunt.

In parlement en op tv
Voor donderdag 21 april is het comité als groep uitgenodigd in de Tweede Kamer der Staten-Generaal, om aldaar voor meerdere mensen hun standpunt uiteen te zetten. Omroep Gelderland gaat binnenkort op tv ook aandacht besteden aan de actie tegen het pensioenbeleid van de regering.
De frontale Achterhoekse aanval lijkt dus steeds meer succes te gaan halen, binnen maar zeker ook buiten de Achterhoek.


Koningsdag in Grand Bistro de Rotonde

VORDEN - Koningsdag wordt gevierd bij Grand Bistro de Rotonde in Vorden. Samen met de Herberg verzorgt de Rotonde de drankjes tijdens de traditionele start van Koningsdag Vorden. Het ringsteken start rond de klok van 10.00 uur. Bezoekers kunnen vanaf het terras het ringsteken volgen. Rond 12.00 uur starten de heren, Arjan, Eric en Peter met een stukje muziek, DJ Mike van Doorn neemt het stokje over en draait naar wens. Rond 16.00 uur is er een primeur: 'De 3 nootjes', waarin ook Lotte van Dam zingt, geven een spectaculaire show weg met smartlappen en meezingliedjes uit grootmoeders tijd. Hun motto is: gezellig, inhaken en meezingen. Na al deze gezelligheid wordt het oranjebuffet ( 2-gangen) geopend.

Koningsnacht
Dinsdag 26 april zal rond 21.00 uur de tent in de Kerkstraat open zijn met DJ's die voor het eerst in een tent de Koningsnacht zullen inluiden. Dj Mike van Doorn trapt af met lekkere muziek, waarna DJ Rudi Feral (Ruud Feltkamp) de draaitafel rond 22.30/23.00 uur over gaat overnemen.