Aspergeteler Asselman leert Kok Rob van Landgoedhotel Woodbrooke asperges steken. (foto’s: PR)
Aspergeteler Asselman leert Kok Rob van Landgoedhotel Woodbrooke asperges steken. (foto’s: PR) Foto:

Volop vertier in Barchem tijdens Koningsdag

Barchem – De Barchschole, Zonnebloem Barchem, HCR In de Groene Jager en Vereniging Contact Barchem doet een oproep om woensdag 27 april naar het verjaardagsfeestje van Koning Willem Alexander op het Dorpsplein in Barchem te komen. Eten, drinken, muziek en vertier moeten voor een gezellige Koningsdag gaan zorgen.

De festiviteiten starten om 12.00 uur met het oplaten van ballonnen door de Barchemse kinderen. Aansluitend is er een vrijmarkt voor jong en oud. Opgave hiervoor is niet nodig. De Zonnebloem Barchem trakteert omdat zij 25 jaar bestaat. De kookclubs van In de Groene Jager gaan weer versnaperingen bereiden. En uiteraard is er muziek en een drankje en ook activiteiten, waaronder een stormbaan en een piratenrun voor de jeugd. Tussen 14.00 en 15.00 uur staan de deuren van kerkgebouw De Hoeksteen open. Wie weet heeft/krijgt men een goed idee voor een nieuwe bestemming van dit gebouw. Het Koningsfeest zal rond 15.00 uur ten einde zijn zodat men eventueel nog andere evenementen kan gaan bezoeken. Maar als iedereen nog wat wil blijven geldt het motto: gezelligheid kent geen tijd.


Win een maand lang
gratis chocolade

RUURLO -Wie vanaf donderdag 21 april bepaalde smaken Tony's Chocolonely koopt bij de Wereldwinkel Ruurlo maakt kans op een maand lang gratis chocolade. De bekende fabrikant van gegarandeerd slaafvrije chocolade heeft, in samenwerking met de wereldwinkels, een actie opgezet.

In een beperkt aantal grote repen zit een zogenaamde Gouden Bon. Die verwijst de gelukkige koper naar de firma Tony's, die zorg draagt voor een maand gratis chocolade. De bonnen zitten alleen in de repen die via de wereldwinkels gekocht worden

In principe kunnen de bonnen in alle smaken zitten. Maar de wereldwinkel heeft slechts vijf smaken in de actieperiode nieuw ingekocht. Ondermeer de voor Ruurlo nieuwe smaken: puur, amandel, zeezout en melk, popcorn,discodip. Maar ook de hier meest geliefde melk karamel zeezout. De vrijwilligers van de Wereldwinkel aan de Dorpsstraat 72 hopen natuurlijk dat chocoladefans meteen even kijken of ze nog een leuk moederdag cadeautje zien. Er zijn genoeg geschenken te vinden waarmee je niet alleen moeder, maar ook de producenten in de derde wereld blij maakt.


Opening Barchems
Aspergeseizoen

BARCHEM - Op zondag 24 april wordt in de tuin van Landgoedhotel Woodbrooke het Barchemse Aspergeseizoen officieel geopend. Vele lokale ondernemers zullen hierbij aanwezig zijn en hun producten tonen aan de bezoeker. Bij een aantal van hen kan zelfs geproefd worden. Dit alles staat in het teken van 'het witte goud', de asperge en het voorjaar.

Streekproducent Asselman Asperges vertelt meer over de teelt van asperges en over de bij-vriendelijke methode waarop dat sinds dit jaar gebeurt. Verder is er informatie over de voordelen van het gebruik van lokale producten en wat de consequenties zijn van het importeren van producten uit de gehele wereld.

Ook is de stichting Read to Grow aanwezig. Deze organisatie zamelt Engels- en Franstalige boeken in voor ontwikkelingslanden. In deze landen worden openbare leesruimtes gecreëerd voor de lokale bevolking.
Vele van deze kinderen zien voor het eerst in hun leven een kleurrijk boek. Read to Grow steunt hiermee de ontwikkeling in deze landen.

Om 13.30 uur zal het Barchemse Aspergeseizoen officieel worden geopend. Toegang is gratis, er is voldoende parkeergelegenheid.