V.l.n.r.: Willem Paul Bakker, André en Marja ten Have, Tonny Bosch en Heidi Vollenhoven. Foto Jan Hendriksen.
V.l.n.r.: Willem Paul Bakker, André en Marja ten Have, Tonny Bosch en Heidi Vollenhoven. Foto Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Nieuwe exploitanten café-restaurant

en kleiduivenschietbaan Mentink

Ruurlo -Willem Paul Bakker (35) uit Vorden en Tonny Bosch (59) en Heidi Vollenhoven (53) van Wapenhandel Bosch & Vollenhoven eveneens uit Vorden zijn de nieuwe eigenaren en exploitanten van respectievelijk café-restaurant Mentink en de bijbehorende kleiduivenschietbaan aan de Groenloseweg in buurtschap 't Broek. De exploitatie van café-restaurant Mentink was sinds 1992 in handen van André (68) en Marja ten Have-Groot Zevert (55) en de kleiduivenschietbaan sinds 2010 van hun zoon Kim ten Have (32).

Door Jan Hendriksen

Al jaren vervult café-restaurant Mentink een sociale functie binnen de buurtschap 't Broek en geeft het onderdak aan diverse verenigingen zoals toneel-, klootschiet-, buurtvereniging, autocross en kleiduivenschietvereniging De Treffer. Mentink is sinds 2014 opgenomen als chauffeurscafé in de Achterhoekse chauffeursroute. Café-restaurant Mentink en de kleiduivenschietbaan waren sinds medio 2014 te koop. In eerste instantie in de stille verkoop. "Wij waren door André en Marja ten Have al in een vroeg stadium benaderd of wij belangstelling hadden. En dat hadden wij zeker in de schietbaan. Maar omdat men beide objecten graag collectief wilde verkopen werd dit een problematisch verhaal, omdat 'horeca' absoluut niet ons 'ding' is. Toen het in de openbare verkoop kwam zijn we naar de familie Bakker van Hotel Bakker in Vorden gestapt", zo verklaart Heidi Vollenhoven. Via Klaas Bakker kwamen Bosch & Vollenhoven in contact met zijn zoon Willem Paul Bakker. "Vanaf die periode zijn we gezamenlijk opgetrokken en hebben we uiteindelijk besloten om de schietbaan aan te kopen." Het restaurantconcept van café-restaurant Mentink zal door de nieuwe eigenaar Willem Paul Bakker per 1 juni worden aangepast. Dat is inmiddels duidelijk. Welk nieuwe concept dat wordt wil Bakker absoluut nog niet prijsgeven. "Ik ben daarmee nog volop in voorbereiding. Mentink zal echter het vertrouwde adres blijven voor partijen en groepsarrangementen. Ook blijven alle verenigingen welkom. Dat weet men inmiddels. "De functie van chauffeurscafé zal Bakker laten vallen. Momenteel exploiteert Willem Paul Bakker met een compagnon nog restaurant Het Witte Huis in Lent. "Daar neem ik binnenkort afscheid van. Ik woon in Vorden. De reisafstand was me te groot."

Kleiduivenschietbaan
Naast de exploitatie van de kleiduivenschietbaan willen Tonny Bosch en Heidi Vollenhoven ook een winkel in gaan richten bij de schietbaan. "Die hebben wij momenteel met onze wapenhandel niet. "Onze nieuwe accommodatie biedt daar volop gelegenheid voor", zo zegt Tonny Bosch. Sinds 1965 is Wapenhandel Bosch landelijk een begrip. Men kan er terecht voor advies voor aanschaf van een nieuw of gebruikt wapen en de benodigde munitie voor de jacht of het kleiduivenschieten. De schietbaan wordt vanaf 1 mei door Bosch & Vollenhoven geëxploiteerd. Naast dat sportschutters, jagers en mensen die willen kennismaken met het kleiduivenschieten welkom zijn, wil men in de toekomst ook jachtopleidingen gaan verzorgen.