In totaal namen 44 paren deel aan de bridgedrive die goed was voor 750 euro. Foto: PR.
In totaal namen 44 paren deel aan de bridgedrive die goed was voor 750 euro. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Bridgedrive ten bate van Westerbork scholenproject Ruurlo groot succes

Ruurlo - Maar liefst vierenveertig enthousiaste bridgers namen vrijdagavond 15 april deel aan de Bridgedrive in zaal De Tapperij. De opbrengst van de drive komt ten goede aan het Westerbork Scholenproject Ruurlo en werd door Joep Roumen en Gerrit Weijman georganiseerd. De bridgedrive bracht 750 euro op.

Er waren nagenoeg evenveel paren als vorig jaar. Mede dank zij de sponsoring van diverse Ruurlose ondernemers werd het een genoeglijke avond waarbij met aandacht werd gebridged. De prijzen waren daarbij wellicht een aanmoediging voor een extra inspanning.

Deze keer waren het niet, zoals gebruikelijk de nummers een, twee en drie die in de prijzen vielen, maar vooraf werd bekend gemaakt op welke plaats een prijs zou vallen.

In de pauze konden de deelnemers informatie krijgen over het scholenproject. Een aantal deelnemers toonden een welkome belangstelling voor de stichting.
In lijn A waren Miny Holstein en Alie Doggenaar met 65,97 procent het hoogst scorende paar gevolgd door Niek Helle en Herman Schutten (54,86) en Truus van Helvoort en Marietje Hissink (54,17).
In de B- lijn werden Ria en Wim Janssen eerste (62,08) gevolgd door Emmy Stegeman en Elisabeth Klompenhouwer (56,73) en Mansje Onstenken Hans Dekker (53,69).
In de C-lijn werden Christine Heutink en Hans Agelink eerste met 70,07 procent gevolgd door Joke en Wim van der Mast (59,03) en Gerrie Rossel en Annie Reindsen (58,68). Na aftrek van de kosten bleef er netto 750 euro over ten bate van het project. De meeste deelnemers waren na afloop zo enthousiast dat men de volgende keer absoluut weer deelneemt. Zo kan Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo ervoor zorgen dat de volgende jaren de kinderen van de groepen acht van de basisscholen uit Ruurlo en Mariënvelde Kamp Westerbork kunnen bezoeken.

Expositie
In het kader van het vijftienjarig bestaan organiseert Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo zondag 5 juni vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur bij De Wilghenhoeve aan de Tolhutterweg een expositie met werken van de Gorsselse kunstenaar Boukelien Brinkman. Zij exposeert dan schilderijen met als thema 'Kinderen van Westerbork'.